Lista e personazheve në Final Fantasy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lista e personazheve në Final Fantasy përfshin një numër të madh personazhesh fiktive.

Personazhet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy II[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhi Përshkrimi
Firion
Maria
Guy
Leon

Personazhet Final Fantasy III[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy IV[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy V[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy VI[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy VII[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet e Final Fantasy VII.
Personazhi Përshkrimi
Cloud Strife
Barret Wallace
Tifa Lockhart Tifa Lockhart (ティファ・ロックハート - Tifa Rokkuhāto) Personazhi kryesor femër në serinë Final Fantasy VII.
Aerith Gainsborough
Red XIII
Cait Sith
Cid Highwind
Yuffie Kisaragi
Vincent Valentine
Sephiroth
Zack Fair

Personazhet Final Fantasy VIII[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rinoa Hartilly.
Personazhi Përshkrimi
Squall Leonhart
Rinoa Heartilly (リノア・ハーティリー, - Rinoa Hātirī) Rinoa Heartilly është personazhi kryesor femër në Final Fantasy VIII.
Seifer Almasy
Quistis Trepe
Selphie Tilmitt
Zell Dincht
Irvine Kinneas
Edea Kramer
Laguna Loire
Kiros Seagill
Ward Zabac

Personazhet Final Fantasy IX[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet Final Fantasy X[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhi Yuna
Lulu.
Personazhi Përshkrimi
Tidus Është një djalë i ri dhe i qeshur që luan Blitz Ball (Top Rrufe) për skuadrën e Zanarkand Abes. Ai nuk ka ndonjë mendim shumë të lartë rreth babait të tij që gjithashtu ishte lojtar i shkëlqyer në të njëjtën skuadër. Si karakter në lojë, Tidus është shumë i shpejtë dhe mund të godasë me lehtësi edhe kundërshtarët më tinzar.
Yuna Është vajza e Thirrësit të Madh Braska. Ashtu si babai edhe ajo është një Thirrëse e zonja. Ndershmëria dhe vendosmëria janë karkateristikat e saj më të mira. Ajo vlerson sigurinë e të tjerve mbi sigurinë e vetes duke e bërë atë një personazh të përkryer në sy të lojtarit. Yuna do ndërrmarrë një nismë të vështirë peligrinazhi për t’u bërë një Thirrëse sa më e mirë me qëllimin e mposhtjes së Sin. Thirrësit janë persona që mund të thërrasin fuqi të ndryshme të botës së Final Fantasy (Spira) të njohur ndryshe edhe me shkurtimin GF (Guardian Force që në shqip do të thotë Rojet e Fuqisë).
Auron Është një luftëtar legjendar, i cili bashkë me babain e Yunës, Braska, 10 vjet më parë, mposhtën Sin-in. Ai është një tip fjalë pak dhe edhe një herë ai do drejtojë Yunën dhe Tidusin drejt rrugës rrugës për të mposhtur Sin-in. Në lojë, ai është i paisur me një shpatë të rëndë që mund t’i shkaktojë shumë dëme armiqve.
Wakka (Uaka) Është kapiteni i skuadrës Aurochs Village të BlitzBall dhe drejtues i Besaid Village. Pas sezonit të fundit të kampionatit të BlitzBall, Wakka dëshiron të tërhiqet në mënyrë që të mund të bëhet mbrojtësi i Yunës me "kohë-të-plotë". Ai është shumë I fuqishëm kundra kundërshtarve qiellorë. Gjujtja e tij më e fuqishme është goditja vdekjeprurëse BlitzBall.
Lulu Bashkë me Wakkan dhe Kimahri Ronson, ajo mbron Yunën. Ajo e mendon yunën si një motër të vogël. Ajo është një femër e ashpër që nuk i kursen kritikat, por qëllimi i saj në shumicën e rasteve është i mirë. Në lojë ajo është magjistricë dhe përdor “Magjinë e Zezë” si armë të fuqishme kundra armiqve. Gjatë lojës personazhi i saj duke u zbërthyer pak e nga pak, zbutet. Në lojë ajo përjeton një romansë me Wakka-n.
Kimahri Ronso Një pjestar i Fisit Ronso ai ka mbrojtue Yunën për 10 vjet që kur se ajo humbi prindërit e saj. Ai është i urtë dhe besnik deri në vdekje, i bindur të ruaj Yunën me çdo kusht. Në lojë Kimahri mund të mësojë lëvizje nga armiqtë dhe t’i përdorë ato kundra tyre.
Rikku Është një bukuroshe e re nga fisi Al Bhed. Ajo është ‘Ku rafsha mos u vrafsha’ (në se do na u lejonte të shpreheshim kështu), shumë optimiste dhe ç’do mendim që i vjen në kokë thuhet pa ndrojtje. Në lojë ajo është një personazh shumë i mirë për t’u përdorur kundra makinerive dhe gjithashtu ajo mund të vjedhë objekte nga kundërshtarët, që është edhe specialiteti i saj.
Sejmuor Guado Është një lider karizmatik i dhojit të Guadove. Ai përqeshet dhe kritikohet vazhdimisht, pasi bën thirrje për të drejtat e dhojit të tij. Me prejardhje aristokrate, më vonë atij do i jepet titulli Zotëri i Yevon. Vetëm pas vdekjes së babit të tij, do të bëhet lideri i Guadove. Më pas ai do të shfaqi armiqsi dhe to të ndeshet disa herë me grupin që luftojnë kundra Sin.

Personazhet Final Fantasy X-2[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poster i lëshuar nga Square Enix. Në qendër personazhi Yuna.
Personazhi Përshkrimi
Yuna Tashmë Yuna është 19 vjeç dhe pas mposhtjes së Sin, Yuna kthehet në shtëpinë e saj në Besaid. Ditët kalojnë të qeta megjithatë, Yuna në brendësi ndjen një zbrastirë që e mundon. Diçka mungon. Ajo për momentin nuk përfshihet në luftën e ftohtë politike të askujt edhe pse ajo do të ishte një figurë shumë e rëndësishme për çfarë do grupi politik si një personazh me influencë. Gjithçka fillon me një “Sferë Filmi” (sfera që mund të tregojnë imazhe), që Rikku i jep asaj. Nga ajo që shikon në atë sferë, Yuna bindet edhe një herë që të niset në udhëtim drejt aventurës. Yuna duke u bërë një “Gjuetare Sferash”, del në pah ndryshe nga ajo Yuna e Final Fantasy X. Me të vërtetë ajo është pak më e egër tashmë edhe pse zakonet e vjetra nuk harrohen kurrë; Yuna do të ndihmojë gjithmonë ata që kanë nevojë për ndihmë.
Rikku (Riku) Koha kalon dhe Riku është 17 tashmë. Ajo ishte një ndihmëse shumë e mirë për Yunën dhe dha kontributin e saj për mposhtjen e Sin. Riku gjatë kësaj kohe shëtit Spirën së bashku me antarët e tjerë të grupit Al Bhed me qëllim që t’i mësojnë atyre gjithshka rreth makinerive (në lojë makinerive u thonë mashina). Pas mposhtjes së Sin, shumë të rinj të grupit Al Bhed, do të bëheshin “Gjuetarë Sferash”. Me anë të një Makine Fluturuese, Riku dhe vëllai i saj shëtitën Spirën vetëm për të formuar Gullwings, një grup të rinjsh në kërkim të sferave. Pasi Riku ftoi Yunën të bashkohej me Gullwing-ët dhe pas pranimit të ftesës nga ana e Yunës, ata do të udhëtojnë bashkë gjatë të gjithë lojës së Final Fantasy X-2. Si gjithmonë Riku është ajo e para. Ajo i jep larmitet dhe zemër skuadrës së saj.
Paine Paine është një personazh i ri që paraqitet në FF X-2. Ajo është 18 vjeç. E pajisur me një shpatë të gjatë (që mund të përdoret me lehtësi edhe me një dorë), ajo është shumë indiferente. Ky indiferentizëm dhe ftohtësi, duket se ka lidhje me të shkuarën e saj edhe pse askush nuk e di saktë se çfarë i ka ndodhur asaj. Disa në Gullwings (Paine është pjestare e këtij grupi), përpiqen që të zbërthejnë të shkuarën e saj, ndërsa disa të tjerë nuk shqetësohen shumë.

Personazhet Final Fantasy XI[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet e Final Fantasy XII.
  • Kjo seri e lojrave Final Fantasy, nuk ka personazhe, si një lojë MMORPG (pra luhet vetëm online pa një histori bazë).

Personazhet Final Fantasy XII[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhi Përshkrimi
Vaan (ヴァン, Van)
Penelo
Sir Basch fon Ronsenburg
Ashelia B'nargin Dalmasca
Balthier
Fran

Personazhet Final Fantasy XIII[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personazhet kryesorë të lojës. Nga e majta në të djathtë Sazh Katzroy, Snou Villers, Hope Estheim, Lightning (Farron), Oerba Yun Fang dhe Oerba Dia Vanille.
Personazhi Përshkrimi
Lightning (Farron) (Vetëtima) Lightning është personazhi kryesor i Final Fantasy XIII. Ajo preferon të qëndrojë vetëm zakonisht dhe tregon shumë pak për veten e saj; madje edhe emri i saj është një mister. Të gjithë e njohin atë si “Vetëtima.”
Snou Villers Si person i pamposhtur, Snou është i pari që i del rrezikut përpara duke përdorur asgjë tjetër përveç se fizikut të tij të fuqishëm si armë. Snou e lejon veten të kapet lehtë nga emocionet, duke pasur prirje të flasë gjithmonë në mënyrë të vrazhdë dhe veprimet e tij janë gjithashtu të rrëmbyeshme. Megjithatë, ai fiton simpatinë e të tjerëve në saj të natyrës së tij optimiste dhe karakterit të tij të hapur.
Oerba Dia Vanille Vanila është vajzë e re me sjellje fëminore me një sjellje te gëzueshme shumicën e kohës. Personaliteti i saj i shkëlqyer nuk le të kuptohet fare sekreti i errët që jeton me të.
Sazh Katzroy Sazh është një tip miqësor dhe i gëzueshëm. Ai udhëton gjithmonë me miqtë e tij: një zogth Chocobo-je dhe dy pistoletat e tij. I pëlqejnë shumë shakatë, por gjithmonë i shikon gjërat në një këndvështrim të matur. Ngjarje të pa varura prej tij e kanë detyruar atë të kalojë në rrugën e Lightning, Snou, Vanillës dhe të tjerëve, por qëllimi i tij e detyron atë për të vazhduar atë shteg me qëllimin shpëtimin e djalit të tij që është një l’Cie.
Hope Estheim Hope (me kuptimin e “shpresës”) e kaloi rininë e tij në qetësi duke shijuar të mirat e Cocoon. Jeta e tij ndryshon krejt papritur duke u shkatërruar tërësisht nga Mësymja e Sanctum (organizata teokratike që drejton Cocoon).
Oerba Yun Fang Yun është një grua e mistershme që bashkëpunon me armatën e Sanctum pavarësisht se është edhe vetë një l’Cie. Ajo ka një personalitet solid dhe një mendje të kthjellët dhe nuk e shqetësojnë shumë hollësirat. Ajo ka arsyen e saj për të bashkëpunuar edhe me Sanctum edhe me grupin e Lightning, arsye të cilat tregohen gjatë lojës në vazhdim.


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]