Minecraft

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Minecraft është një lojë të ndërtimit sandbox, frymëzuar nga Infiniminer, Kalasë Xhuxhi dhe birucë Keeper, e krijuar nga Markus Persson, themeluesi i Mojang AB. Loja përfshin lojtarët krijuar dhe shkatërrojnë llojet e ndryshme të blloqeve në një mjedis tre dimensionale. Lojtar merr një avatar që mund të shkatërrojë ose të krijojë blloqe, duke formuar strukturat fantastike, krijimet dhe vepra arti nëpër serverat e ndryshme multiplayer në mënyra të shumta lojë. Minecraft është në dispozicion për lojtarët për 19.95 €. Singleplayer dhe multiplayer, kur blihen, mund të luhet në shfletuesin e përdoruesit e internetit, ose duke përdorur klienti shkarkohen. Minecraft Classic është në dispozicion për të luajtur për të lira. Zhvillimi i Minecraft ka filluar rreth 10 maj 2009, para-porosi për lojë të plotë filluar të pranuar në 13 data zyrtare e lëshimit qershor 2009. Minecraft ishte 18 nëntor 2011.

_Creative (Mode Game) _ Mode Creative është një nga mënyrat kryesore të lojës në Minecraft. Kjo është lojë në të dy premium dhe Classic dhe singleplayer dhe multiplayer versionet e lojës. Mode Creative lojë ju lejon për të ndërtuar dhe për të shkatërruar blloqet menjëherë në një mënyrë në të cilën ju mund të ndërtojë çdo lloj strukture ju do të donte. Lojtarët janë dhënë një numër të pafund e blloqeve për të ndërtuar me dhe pa bar shëndetësore duke e bërë lojtar imunitar për të gjitha dëmet. Të vetmet mënyra të mundshme për të vdesin do të përdorni komandën / vrasin, apo të bjerë në zbrazëti. Duke përfituar nga kjo, lojtarët mund të krijojë ndërtime të mëdha më lehtësisht të tilla si kështjella, rrugëve, burimeve të ujit, dhe shumë më tepër së bashku me format e artit pixel. Jo vetëm që kanë përdoruesit projektuar ndërtesat, strukturat, dhe artet pixel, por edhe mini-sportive, të tilla si Spleef.

Pasi një nivel singleplayer Mode Creative është krijuar, nëse Cheats janë të aktivizuara, ajo mund të ndryshohet në një Survival botërore (ose anasjelltas) me / Gamemode <0/1> komandën. Në multiplayer, lojtarët mund të ndryshohet në mënyrë individuale në mes të mënyrë krijuese dhe të mbijetesës me / Gamemode <lojtar> <0/1/2> komandës në dispozicion të operatorëve. 0 nënkupton mbijetesën, 1 është Creative, dhe 2 është Adventure (punon vetëm në server vanilje) .. Kjo do të thotë se lojtarët individualë mund të luajnë mode krijuese (në diskrecionin e Operatorit) në një hartë mbijetesës, ose anasjelltas. Inventari Creative Mode, duke treguar kartelën e kërkimit

Në Creative ekran normal inventarit është zëvendësuar me ekran përzgjedhjes artikull, i cili përmban pothuajse të gjitha blloqet dhe sende në një ndërfaqe skeda. Ekziston edhe një funksion kërkimi. Një tab ofron një inventar të mbijetesës-si, duke përfshirë edhe lojëra elektronike forca të blinduara dhe një rrjet 2x2 crafting. Disa artikuj sillen ndryshe se sa në mode mbijetesë; për shembull, kova bosh kurrë nuk do të të mbushur me ujë ose lavë, dhe ujë dhe kova lavë kurrë bosh, pa marrë parasysh se sa herë që ata janë përdorur.

Artikuj rënë mund të merren nga lojtar, por në qoftë se Hotbar është tashmë e plotë, sendet do të shkojë në inventar mbijetesës.

Flying është aktivizuar, aktivizohet nga hapësirë ​​të dyfishtë përgjimi të fillojnë të fluturojnë, atëherë hapësirë ​​të vetme të ngutshme të shkojnë deri dhe ⇧ Shift për të shkuar poshtë dhe çelësat WASD (parazgjedhur) për të lëvizur. Ju mund të çaktivizoni fluturonte në ajër nga double-përgjimi Space përsëri, duke shkaktuar që të bjerë në tokë. Prekur tokën kur fluturues gjithashtu pamundëson fluturues. Megjithatë, në qoftë se ju merrni në një minecart ose një krevat ndërsa fluturonte, kur ju të merrni jashtë, ju ende do të fluturonte. Ju gjithashtu mund të shkatërrojnë shtretër, ndërsa gjumi në to, duke e bërë ju të zgjoheni para mëngjes. Kjo mund të ndodhë në mënyra të mbijetesës dhe Hardcore.

Ju mund të marr blloqe në Hotbar tuaj duke shtypur mesme-click. Kjo ju lejon të merrni blloqe shumë të tjera që nuk janë në pikën të zgjedhur, artikuj si Nether Portal, Spawner përbindësh, Portal Fundi, dhe Enderdragon Veza duke shtypur butonin e mesme te mausit. Kjo rezulton në mos pasur nevojë për të përdorur hacks ose / të japë komandën nëse ju jeni në mode mbijetesë. Në SMP, çdo send jo në inventarin Creative, duke përfshirë edhe dy pikat e mësipërme dhe sende magjepsur, do të shfaqet shkurtimisht në inventarin Creative pas duke u vendosur në inventarin e rregullt e lojtarit, duke lejuar lojtarët për të kopjuar artikuj magjepsur.

Turmat do të vazhdojë të pjellem si në mbijetesën (duke përfshirë edhe nga spawners përbindësh), por janë neutrale dhe nuk do të përpiqet për të sulmuar lojtarin nëse provokuar. Edhe atëherë ata do të bëjnë asnjë dëm. Tuta janë ende një rrezik, pasi ata mund të shpërthejnë strukturat pranë.

blloqe Normalisht pashkatërrueshme si shtratin dhe portaleve gjithashtu mund të shkatërrohet. Shkuar shumë larg në Void ende do të vrasin lojtar, por lojtari mund të fluturojnë rreth në Void kusht që të mos zbresin nën y koordinuar nga -64. Kjo, së bashku me komandën / vrasin, është e vetmja mënyrë për të vdekur në mënyrë krijuese.

Blocks që janë shkatërruar me mjete të tjera se sa duke klikuar mbi ta (duke shkatërruar një bllok është e bashkangjitur) ende mund të kap. Megjithatë, TNT, piktura, minecarts, minecarts powered dhe minecarts e magazinimit mund të merren kur të shkatërruar nga punching.

Flying shumë afër në krye të një bllok pa prekur ajo do të gjenerojë Gjurmët tinguj. Si fluturues është shumë më shpejt se sa në këmbë, ajo do të gjenerojë një shumë e hapave në të njëjtën kohë. Ju gjithashtu mund të dëgjoni hap dru tingëllon kur fluturonte drejtë mbi disa blloqe jo të ngurta si pishtarë ose shenja.

Nëse dikush fluturon shumë lart mbi retë, ajo do të duket sikur ka dy diej; ju jeni të vërtetë duke parë edhe diellin dhe hënën.

Someitems dhe blloqe janë në dispozicion vetëm në mënyrë të Creative, të tilla si sponges dhe pjellem Vezë. Turmat armiqësore do të vazhdojnë të ndjekin ty, por do të bëjë asnjë dëm. [Redakto] përfaqësimi në level.dat