Përdoruesi diskutim:DieliAlla

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi përdoruesin DieliAlla. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.

Artikuj të rëndësishëm për Shqipërinë dhe të tjerët[Redakto nëpërmjet kodit]

Dëshironi të përktheni apo krijoni artikujt Ervin Kurti (en:Ervin Kurti), Gjole Gjogani (en:Đole Đogani), Partia për veprim demokratik (en:Party for Democratic Action), Giogani Fantastico (en:Đogani), Rrethi i Brankoviqit (en:District of Branković), Hatixhe Berisha (en:Hatidža Beriša), Milan Ivanoviq (en:Milan Ivanović (politician)), Tina Ivanoviq (en:Tina Ivanović), Sava Janjiq (en:Sava Janjić), Darinka Jevriq (en:Darinka Jevrić), Zvezdan Jovanoviq (en:Zvezdan Jovanović), Dragan Maksimoviq (en:Dragan Maksimović), Ljubomir Mariq (en:Ljubomir Marić), Srboljub Milenkoviq (en:Srboljub Milenković), Dragan Milovanoviq (en:Dragan Milovanović (Serbian Radical Party politician)), Olivera Nedeljkoviq (en:Olivera Nedeljković), Radenko Nedeljkoviq (en:Radenko Nedeljković), Bratislav Nikoliq (en:Bratislav Nikolić), Pajsije i Janjevës (en:Pajsije of Janjevo), Jordan Nikoliq (en:Jordan Nikolić), Branko Niniq (en:Branko Ninić), Krstimir Pantić (en:Krstimir Pantić), Snezhana Paunoviq (en:Snežana Paunović), Borislav Peleviq (en:Borislav Pelević), Stojanka Petkoviq (en:Stojanka Petković), Sava Petroviq-Grmija (en:Sava Petrović-Grmija), Ranko Popoviq (en:Ranko Popović), Srgjan Popoviq (en:Srđan Popović), Dejan Radenkoviq (en:Dejan Radenković), Veljko Radenoviq (en:Veljko Radenović), Darko Radomiroviq (en:Darko Radomirović), Nenad Radosavljeviq (en:Nenad Radosavljević), Rasta (en:Rasta (singer)), Milivoje Ribaq (en:Milivoje Ribać), Gjorgje Skopljançe (en:Đorđe Skopljanče), Milan Ristoviq (en:Milan Ristović), Spasoje Samarxhiq (en:Spasoje Samardžić), Marko Saviq (en:Marko Savić (pianist)), Milan Saviq (en:Milan Savić (politician)), Bora Spuzhiq Kvaka (en:Bora Spužić Kvaka), Gjokica Stanojeviq (en:Đokica Stanojević), Momçilo Stanojeviq (en:Momčilo Stanojević), Dejan Stojanoviq (en:Dejan Stojanović), Filip Stojanoviq (en:Filip Stojanović (politician)), Momir Stojanoviq (en:Momir Stojanović), Nenad Stojkoviq (en:Nenad Stojković), Haxhi Milorad Stoshiq (en:Hadži Milorad Stošić), Mira Stupica (en:Mira Stupica), Goran Svilanoviq (en:Goran Svilanović), Jorgovanka Tabaković (en:Jorgovanka Tabaković), Aleksandar Tijaniq (en:Aleksandar Tijanić), Ivan Todosijeviq (en:Ivan Todosijević), Anđelka Tomasheviq (en:Anđelka Tomašević), Dragan Tomiq (en:Dragan Tomić), Aleksandra Trajkoviq (en:Aleksandra Trajković), Tomislav Trifiq (en:Tomislav Trifić), Jelena Trivan (en:Jelena Trivan), Aleksandar Trifunoviq (en:Aleksandar Trifunović (footballer)), Nenad Vaniq (en:Nenad Vanić), Ajazdin Nuhi (en:Ajazdin Nuhi), Dragan Veljkoviq (en:Dragan Veljković), Andrijana Videnoviq (en:Andrijana Videnović), Mladen Vladojeviq (en:Mladen Vladojević), Miodrag Vlahoviq (en:Miodrag Vlahović (politician)), Sonja Vlahoviq (en:Sonja Vlahović), Momir Vojvodić (en:Momir Vojvodić), Sasha Vuçiniq (en:Saša Vučinić (Serbian politician)), Danijela Vujiçiq (en:Danijela Vujičić), Srgjan Vuloviq (en:Srđan Vulović) dhe Ljuba Tadiq (en:Ljuba Tadić) nga anglishtja? 2A02:3102:6A55:FF7D:8F5:54A0:E4F0:EE30 6 mars 2024 21:32 (CET)[përgjigjuni]

Ju lutem mos më rekomandoni më artikuj për politikanë ose figura historike serbe. Mund të më rekomandoni artikuj që i përshtaten temave të përmendura te faqja ime e përdoruesit. DieliAlla (diskutimet) 31 mars 2024 12:47 (CEST)[përgjigjuni]
@DieliAlla, Të gjithë këta njerëz janë kosovarë. Do të ishte shumë mirë dhe e rëndësishme nëse këta artikuj do të mund të krijoheshin akoma.--24.134.186.201 4 prill 2024 17:37 (CEST)[përgjigjuni]
Do ta marr parasysh këtë fakt dhe nëse do t'i vazhdoj, do ta përmend origjinën e tyre kosovare. DieliAlla (diskutimet) 4 prill 2024 17:39 (CEST)[përgjigjuni]
Faleminderit, kjo është shumë e mirë dhe e rëndësishme. Artikulli i parë është krijuar nga një shqiptar i Kosovës. Populli shpesh është pro Kosovës.--24.134.186.201 4 prill 2024 17:55 (CEST)[përgjigjuni]
E kuptoj që gjithë këta njerëz kanë lindur në Kosovë, por më duket se jo të gjithë kanë origjinë shqiptare. Edhe Wikipedia anglisht thotë për disa prej tyre që janë serbë etnikë dhe nuk thotë për asnjë prej tyre që kanë origjinë shqiptare. Kështu që nuk do t'i krijoj më këto artikuj, por mund të më rekomandosh artikuj si ata të mëparshmit që më ke rekomanduar, si ata të xhamive. DieliAlla (diskutimet) 12 prill 2024 14:08 (CEST)[përgjigjuni]
Kam shtuar edhe disa artikuj për shqiptarët, a doni t'i bëni të gjitha të tjerat?--2A00:20:D002:58F4:3CAC:C11C:6EAB:429C 2 maj 2024 16:42 (CEST)[përgjigjuni]
Jo, vella? 🥺 --24.134.186.201 6 maj 2024 15:07 (CEST)[përgjigjuni]
Kur t'i vijë radha... DieliAlla (diskutimet) 9 maj 2024 14:14 (CEST)[përgjigjuni]

Lumi i Bunës - anglisht[Redakto nëpërmjet kodit]

ju lutem voton 103.151.37.223 10 mars 2024 05:28 (CET)[përgjigjuni]

Mirë se erdhe![Redakto nëpërmjet kodit]

@DieliAlla,
- Prsh, edhe unë e kam qëllimin e njejtë sikur ti.
- Për 'ë' të vogël shtyp Alt+0235
- Për 'Ë' të madhe shtyp Alt+0203
- Për 'ç' të vogël shtyp Alt+0231
- Për 'Ç' të madhe shtyp Alt+0199
- Ose përdor Copy-Paste..
- Mos harro ti shtosh lidhjet gjuhësore në artikullin e ri, e gjen te menuja në të djathtë nga parafundi.
- Mos harro ti shtosh kategoritë poshtë artikullit të ri, në cilat fusha lidhet artikulli në fjalë.
- Mirë se erdhe, Suksese. — Leutrim.P (diskutimet) 10 mars 2024 23:21 (CET)[përgjigjuni]

@Leutrim.P Faleminderit! DieliAlla (diskutimet) 11 mars 2024 08:24 (CET)[përgjigjuni]

Gjatësia e artikujve[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, Dielind!

E kam lexuar qëllimin tënd për arritjen e 100 000 artikujve në komunitetin tonë dhe është nismë e mirë. Shumë prej nesh po angazhohen për atë qëllim, përfshirë veten (edhe pse unë punoj më së shumti në "prapaskenë", jo detyrimisht në përkthim/krijim artikujsh). Ka një problem të vogël: Siç thua dhe ti vetë artikujt që ti krijon janë të shkurtër. Problemi është se janë shumë të shkurër. Shumica prej tyre nuk arrijnë as 1000 bite informacion, shifër kjo që zakonisht përkthehet në dy fjali të vetme. Kjo devijon pak nga kuptimi i konceptit të artikullit në vetvete pasi shkon më shumë drejt një përkufizimi fjalori; Madje dhe përkufizimet e fjalorit janë pak më të gjera zakonisht, duke përfshirë shembuj e fjali të shumta për të dhënë shpjegimin e konceptit që po trajtojnë. Megjithëse e kuptoj që kjo ndihmon në arritjen e numrit të 100 000 artikujve më duhet të të njoftoj që pasi ajo shifër të arrihet planifikohet rritja e standardit të përgjithshëm të cilësisë e integritetit të artikujve. Po të shfletosh artikuj rastësorë në Wikipedia-n shqip me anë të Special:Random (provoje dhe ti, shtype disa herë) do të shohësh se një mori e madhe artikujsh fatkeqësisht nuk janë aq cilësorë: Janë shumë të shkurtër, janë pa burime, përmbajnë tekst të përkthyer keq pa shumë kuptim në shqip, janë të formatuar keq ose të papërditësuar. Kjo shkakton një përvojë të keqe lexuesi te përdoruesit të cilët zakonisht detyrohen të heqin dorë shpejt nga shfletimi i Wikipedia-s shqip duke e braktisur atë për një gjuhë tjetër, zakonisht atë anglisht. Për këtë arsye shpresohet që pas tejkalimit të 100 000 artikujve të kryhet një auditim (kontroll) i artikujve sipas disa standardeve të caktuara dhe në rastin më të keq, të pastrohet Wikipedia nga ato artikuj që nuk arrijnë t'i kapin standardet në fjalë. Paralelisht me këtë të frenohet krijmi i artikujve të rinj poshtë disa standardeve minimale të paracaktuara. Synimi i përgjithshëm këtu është, siç mund të kuptohet, rritja e cilësisë pasi sasia të jetë arritur. Në këtë këndvështrim s'do të ishte mirë që pak pasi ta kapim shifrën në fjalë, të biem sërish poshtë saj pasi të kryhet auditimi në fjalë kështu që do të ishte mirë nëse do të mund të shtoje të paktën sasinë e informacionit në artikujt që krijon, mbase duke përkthyer tërë paragrafin fillestar. @Leutrim.P mbase mund të të ndihmojë pak me këshilla të përgjithshme për të rritur integritetin e përmbajtjes në këtë drejtim, siç ka bërë dhe më sipër. (Leutrim, po të etiketoj gjithashtu që të mundesh të lexosh pak për planin në fjalë pas 100 000 artikujve.) Unë gjithashtu jam në gatishmëri për të ndihmuar nëse ke pyetje.

Faleminderit për kontributin dhe punë të mbarë! - Klein Muçi (diskutimet) 2 prill 2024 12:00 (CEST)[përgjigjuni]

Përshëndetje Klein,
E kuptoj qe gjatesia e artikujve mund te kthehet ne problem dhe do te perpiqem te shtoj sasi teksti. Por pas arritjes se 100 000 artikujve, keto artikuj qe jane poshte standardeve minimale duhet patjeter te fshihen; a nuk mund te pasurohen?
Faleminderit! DieliAlla (diskutimet) 2 prill 2024 12:17 (CEST)[përgjigjuni]
...keto artikuj qe jane poshte standardeve minimale duhet patjeter te fshihen...?
Jo. Sigurisht fshirja e artikujve është opsioni më i thjeshtë dhe me impaktin më të rëndë në projekt. Patjetër që do të ishte mirë të kërkohen rrugë alternative më të buta dhe më fitimprurëse në konceptin e përgjithshëm. Problemi është se fatkeqësisht përvoja ka treguar se për shumë tema të cilat nuk janë aq popullore, artikujt ngrijnë në formën nistore për dekada të tëra pas krijimit të tyre. Wikipedia shqip ka 23 vite ekzistencë. Në fillimet e saj pati përpjekje të ndryshme për të krijuar mori të mëdha artikujsh me robotë duke vjelur të dhënat nga artikujt homologë në anglisht dhe duke formuar një përmbajtje shumë bazike me këto të dhëna. Kështu u krijuan disa mijëra artikuj, përgjithësisht për zonat e ndryshme gjeografike brenda e jashtë Shqipërisë. Provo të shtypësh disa herë lidhjen Special:Random dhe patjetër do të hasësh në artikuj të tillë pasi edhe sot përbëjnë pjesën më të madhe të artikujve në Wikipedia-n shqip. Menjeherë do të vësh re me lehtësi që përmbajtja e shumicës prej tyre do të paraqitet e ngrirë si në formën e krijuar nga roboti dekada më para, gjë që do të faktohet dhe nëse shikon historikun e tyre. Gjuha shqipe nuk gëzon të njëjtin numër folësish si gjuha angleze apo gjuhë të tjera në botë që kanë disa qindra miliona folës e kjo bën që gjithmonë të jemi në disavantazh kur bëhet fjalë për numër vullnetarësh. Për këtë arsye nisma ime vetjake ka qenë që fuqitë t'i përqendrojmë sa më shumë në automatizim (megjithë të metat që mund të sjellë kjo përqasje) në mënyrë që të kemi mundësi të vazhdojmë të mbetemi relevantë si projekt. Kur bëhet fjalë për automatizim, mund të fshihen pjesë përmbajtje me lehtësi ose faqe të tëra por është goxha më e vështirë të shtohet përmbajtje apo të krijohen faqe të reja. (Kohët e fundit ka pasur pak përmirësim në këtë drejtim me ndihmën e inteligjencës artificiale por Wikipedia ende është në fazat e para të integrimit të saj.) Zgjedhja më e mirë është gjithmonë shtimi e pasurimi i përmbajtjeve por problemi në punë konkrete është se mungon krahu i punës që do të kryejë këtë pasurim e shtim. Artikuj të pandryshuar për rreth 25 vjet (çerek shekulli) shërbëjnë si një dëshmi e errët e kesaj dukurie. Ndërkohë lexues të rinj vazhdojnë provojnë të kërkojnë informacion në Wikipedia-n shqip duke qenë një nga rezultatet e para që ofrohet shpeshherë në motorët e kërkimit. Pasi përballen me disa artikuj jocilësorë, shkalla e besimit bie dhe shpejt mësojnë të kërkojnë në gjuhë alternative në dukje më të besueshme. Duke pasur parasysh këtë situatë, disa hapa duhen ndërmarrë që të ngrihet cilësia dhe disa prej tyre kanë filluar tashmë në "prapaskenë" për të nxitur një reformë më të zbutur. Aktualisht filtra redaktimi ekzistojnë që ndalojnë krijmin e artikujve të rinj nga përdoruesit e rinj ose pa llogari me fjalë fyese, përmbajtje pa kuptim ose shumë të shkurtër. Ekzistojnë gjithashtu filtra që këshillojnë kundër krijimit të artikujve pa referime apo ndalojnë heqjen e referimeve pa shpjegime shtesë. Në të ardhmen pretendohet që këto filtra të fillojnë të prekin dhe përdoruesit me përvojë e me llogari, të bëhet mbase i detyrueshëm përfshirja e burimeve, etj. (paralelisht me faktin se tashmë është më e lehtë të krijosh e përkthesh artikuj cilësor me WP:NIA ose Special:ContentTranslation dhe më e lehtë të shtosh burime të sakta me w:en:Visual Editor e robotë si User:Smallem apo User:Qwerfjkl (bot)). Hapi i radhës do të ishte auditimi i artikujve e shënjimi si artikuj të cunguar i atyre që mbeten poshtë standardeve minimale dhe në varësi të numrit të tyre të vendoset ose jo për grisjen e tyre (ose ndonjë formë tjetër përpunimi automatik nëse teknologjia na e lejon kur të vijë ajo kohë). Detyrimisht ky proces do të jetë tepër i ngadaltë dhe mund të ndërpritet e ndryshohet kurdoherë me dëshirën e vullnetarëve aktivë por pak a shumë këto janë mundësitë që dikton teknologjia. Puna njerëzore ofron shumë më shumë se kaq por fatkeqësisht mbetet goxha e kufizuar te ne. Megjithatë mund të ketë vend për një këndvështrim optimist e mbase deri atëherë gjërat mund të kenë ndryshuar e mund të ofrohen zgjidhje të tjera. - Klein Muçi (diskutimet) 2 prill 2024 13:55 (CEST)[përgjigjuni]
Me fal per shqetesimin, kisha disa pyetje. Si e dallon numrin e bite-eve qe permban nje tekst dhe si mund t'i krijoj edhe une te faqja ime e perdoruesit ato kutizat qe tregojne gjuhen qe mund te flas dhe nivelin perkates, apo "ky perdorues vjen nga ..."? DieliAlla (diskutimet) 3 prill 2024 20:17 (CEST)[përgjigjuni]
Asnjë shqetësim. Bitet numërohen te historiku i një artikulli. Ndërsa për kutitë ekzistojnë kuti të ndryshme. Mund të shtypësh redakto te faqja ime e përdoruesit e t'i hedhësh një sy kodit e të marrësh ndonjë. Pak a shumë e njëjta gjë përsitet dhe për të tjerat. Mund të shohësh këtu për më shumë. - Klein Muçi (diskutimet) 4 prill 2024 03:18 (CEST)[përgjigjuni]

Përshëndetje, DieliAlla!

Unë jam një robot i komanduar nga përdoruesi Qwerfjkl. Ky redaktim i bërë nga ju në artikullin Forcat e Armatosura të Republikës së Kongos ka sjellë këto probleme me referimet:

  • Archived copy si titull - Referimet shfaqin këtë problem kur është vendosur gabimisht nga robotët vlera archived copy si titull. Për ta zgjidhur këtë problem mund të lexoni më shumë këtu.

Ju lutem të shikoni këtë artikull dhe të rregulloni problemet e vëna në pah. Nëse mendoni se ky është një raportim i gabuar ose kërkoni ndihmë në zgjidhjen e tij mund të shkruani këtu. Mos harroni të përmendni problemin dhe faqen ku ka ndodhur! — Qwerfjkl (bot) (diskutimet) 3 prill 2024 11:24 (CEST)[përgjigjuni]

Medalje dhënë më 4 prill 2024 15:25 (CEST)[Redakto nëpërmjet kodit]

Medalje
Për punën e mirë që po bën në artikujt me tematikë në lidhje me ushtrinë në Wikipedia. Vazhdo kështu!


-Klein Muçi (diskutimet) 4 prill 2024 15:25 (CEST)[përgjigjuni]

Faleminderit! DieliAlla (diskutimet) 4 prill 2024 17:39 (CEST)[përgjigjuni]
Mund të më bekoni edhe me një medalje zoroastriane ? Kam bërë 23 artikuj për këtë temë. DieliAlla (diskutimet) 21 prill 2024 11:36 (CEST)[përgjigjuni]

Probleme me referimet te artikulli Pushtimi francez i Rusisë[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, DieliAlla!

Unë jam një robot i komanduar nga përdoruesi Qwerfjkl. Ky redaktim i bërë nga ju në artikullin Pushtimi francez i Rusisë ka sjellë këto probleme me referimet:

  • Vlerë e madhe vëllimi - Referimet shfaqin këtë mesazh kur parametri volume ka vlera me më shumë se 4 shifra apo me simbole të tjera përveç numrave arabë e romakë. Mund të lexoni më shumë këtu.

Ju lutem të shikoni këtë artikull dhe të rregulloni problemet e vëna në pah. Nëse mendoni se ky është një raportim i gabuar ose kërkoni ndihmë në zgjidhjen e tij mund të shkruani këtu. Mos harroni të përmendni problemin dhe faqen ku ka ndodhur! — Qwerfjkl (bot) (diskutimet) 10 maj 2024 14:49 (CEST)[përgjigjuni]

Probleme me referimet te artikulli Portugezët[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, DieliAlla!

Unë jam një robot i komanduar nga përdoruesi Qwerfjkl. Ky redaktim i bërë nga ju në artikullin Portugezët ka sjellë këto probleme me referimet:

Ju lutem të shikoni këtë artikull dhe të rregulloni problemet e vëna në pah. Nëse mendoni se ky është një raportim i gabuar ose kërkoni ndihmë në zgjidhjen e tij mund të shkruani këtu. Mos harroni të përmendni problemin dhe faqen ku ka ndodhur! — Qwerfjkl (bot) (diskutimet) 14 maj 2024 14:47 (CEST)[përgjigjuni]

Probleme me referimet te artikulli Irlandezët[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, DieliAlla!

Unë jam një robot i komanduar nga përdoruesi Qwerfjkl. Ky redaktim i bërë nga ju në artikullin Irlandezët ka sjellë këto probleme me referimet:

  • Emra shifrorë: lista e autorëve - Referimet shfaqin këtë problem kur te parametri i emrit të autorëve përdoren vlera të përbëra vetëm nga shifra e shenja pikësimi. Për ta zgjidhur këtë problem mund të lexoni më shumë këtu.

Ju lutem të shikoni këtë artikull dhe të rregulloni problemet e vëna në pah. Nëse mendoni se ky është një raportim i gabuar ose kërkoni ndihmë në zgjidhjen e tij mund të shkruani këtu. Mos harroni të përmendni problemin dhe faqen ku ka ndodhur! — Qwerfjkl (bot) (diskutimet) 17 maj 2024 14:34 (CEST)[përgjigjuni]

Probleme me referimet te artikulli Islandezët[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, DieliAlla!

Unë jam një robot i komanduar nga përdoruesi Qwerfjkl. Ky redaktim i bërë nga ju në artikullin Islandezët ka sjellë këto probleme me referimet:

  • Emra të shumëfishtë: lista e autorëve - Referimet shfaqin këtë problem kur përdoret një parametër i vetëm në njëjës për të listuar disa vlera të autorëve njëkohësisht. Për ta zgjidhur këtë problem mund të lexoni më shumë këtu.

Ju lutem të shikoni këtë artikull dhe të rregulloni problemet e vëna në pah. Nëse mendoni se ky është një raportim i gabuar ose kërkoni ndihmë në zgjidhjen e tij mund të shkruani këtu. Mos harroni të përmendni problemin dhe faqen ku ka ndodhur! — Qwerfjkl (bot) (diskutimet) 17 maj 2024 14:37 (CEST)[përgjigjuni]