Prishtina Jazz Festival

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Prishtina Jazz Festival është festival i muzikës jazz që mbahet në Prishtinë. Festivali u themelua nga Ilir Bajri në vitin 2005 dhe mbahet për çdo vit në muajin nëntorteatrin Oda. Deri më tani, në Prishtina Jazz Fest kanë marrur pjesë jazz muzikantë nga vende të ndryshme të botës.

Edicionet e festivalit dhe pjesëmarrësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2005[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prishtina Jazz Fest 2005
Data Performuesit Origjina e performuesve
10 nëntor Lunz Project Australia, SHBA
12 nëntor Marimanga Group Kosova, Bosnja, Sllovenia, Austria
13 nëntor Francesco D`Errico Quartet Italia
14 nëntor Angel Pereira Spanja
16 nëntor Toni K Trio & guests Maqedonia, Franca
17 nëntor JAZZMIK
20 nëntor Klangtheke Gjermania

2006[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prishtina Jazz Fest 2006
Data Performuesit Origjina e performuesve
1 nëntor RTK Big Band Kosova
2 nëntor Arben Ramadani Trio Kosova, Holanda, Greqia
3 nëntor Moon Inhabitants SHBA, Sllovenia, Kosova
4 nëntor JAZZMIK
6 nëntor Giulio Martino Band Italia
7 nëntor Robin Verheyen Trio Belgjika, Holanda, Kanadaja
8 nëntor Albert Mamsto & Friends Kosova, Gjermania, Italia
9 nëntor Dimitris Tsakas Quartet Greqia
10 nëntor Karolina Styla Quartet Polonia

2007[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prishtina Jazz Fest 2007
Data Performuesit Origjina e performuesve
1 nëntor Ginetta's Band SHBA
2 nëntor Adam Klemm Band Sllovenia, Kroacia, Serbia
3 nëntor Documentary Night & Debate
4 nëntor Impetuoso Italia
5 nëntor 1060 Kosova, Belgjika
7 nëntor Human Touch SHBA, Greqia
9 nëntor Balkan Flavours Kosova, Zvicra
10 nëntor Jazz D.J. & Closing Party Gjermania

2008[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prishtina Jazz Fest 2008
Data Performuesit Origjina e performuesve
2 nëntor Uri Caine SHBA
3 nëntor Reggie Washington Trio SHBA, Belgjika
4 nëntor Brugnano/Aquino Project Italia
5 nëntor Jure Pukl Group Sllovenia, Austria, SHBA
7 nëntor "OM" Quartet Kosova
8 nëntor Verheyen/Rissanen Duo Belgjika, Finlanda
9 nëntor Combinate Kroacia

2009[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prishtina Jazz Fest 2009
Data Performuesit Origjina e performuesve
1 nëntor JR5+ & Miles Griffith SHBA, Sllovenia, Austria, Serbia
2 nëntor Bob Albanese Trio SHBA
3 nëntor Nicole Henry SHBA
4 nëntor Robin Verheyen International Quartet Belgjika
5 nëntor Marzio Scholten Quartet Holanda
6 nëntor Country Jazz Trio Franca, Finlanda
7 nëntor Emanuele Melisurgo & Simone Maggio Duo Italia
8 nëntor Matija Dedic Trio Kroacia
9 nëntor Ambasadi Kosova
13 nëntor Eda Zari & Friends Shqipëria, Kosova

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]