Santa Barbara (serial)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Santa Barbara është një serial amerikan prej 10 vitesh. Filloi të transmetohet më parë në ShBA në NBC më 30 korrik 1984 dhe e fundit transmetuar në 15 janar 1993. Shfaqja e mbuluar dhe emocionuese, ngjarje të jetës së familjes së pasur Capwell nga Santa Barbara, Kalifornia. Rreth Capwells ka disa familje të tjera, nga Lockridge rivale e familjes për të më modeste Andrade Perkins dhe familjet.

Është bashkë-prodhuar nga NBC dhe Dobson Productions, dhe bashkë me Bridget dhe krijuar nga Jérōme Dobson. Është transmetuar në 3:00 PM ET / C 2:00 PM NBC në të njëjtën kohë si në ABC Spitali i Përgjithshëm, menjëherë pas Another World.

Është transmetuar në mbi 40 vende të botës. Pati shumë sukses, këtë e tregojnë dhe popullariteti vazhduar që rritet, dhe kjo kishte edhe tifozët në Shtëpinë e Bardhë. Në 1985, kur u Augusta Lockridge karakteri i verbuar pas një tunel të thellë, Ronald Reagan aktorja Louise Sorel dërguar një letër duke thënë se ai dhe Nancy janë lutur për atë dhe shpreson se ajo do shërohet.

Santa Barbara ka fituar 24 ditës Emmy Awards dhe u propozua 30 herë për të njëjtin çmim. Fitoi 18 herë cmimet Digest Awards, dhe fitoi çmime të ndryshme të tjera.

Karakteret dhe Aktoret[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Transmetimet jashtë Shteteve të Bashkuara[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Australi, e tregojnë të transmetuar nga 1987 deri më 1994 mbi Channel 10.
 • Austria, të transmetuar në ORF treguar nga viti 1996 deri më 1997.
 • Kanada, e tregojnë të gjitha episodeve të transmetuar nga 1984 në 1993 në NBC dhe TVA.
 • Kinë, Hong Kong, Indi, Nepal, Pakistan, Filipine dhe Koreja e Jugut, të transmetuar në të gjithë episode Star Plus nga viti 1990 deri më 1999.
 • Kroacia shfaqja ishte kaq popullore që përdoren në jetën e përditshme për çdo telefilm gjendjen reale të jetës. Është transmetuar nga 1990 në 1998 në HRT1.
 • Qipro Santa Barbara filloi në vitin 1992 në TV Logos, dhe në 1993 në ANT1 deri në vitin 2002, kur ishte e përfunduar.
 • Republika Çeke, ajo ishte e para telefilm amerikan të ajrit në televizion. Është transmetuar në TV Premiera.
 • Egjipt, tregojnë të transmetuar në M-NET nga viti 1996 deri më 1998.
 • Estonia, i pari telefilm amerikan treguar atje, ajo transmetuar në Kanal 2 dhe në thelb të mbajtur në kanalin e ajrit. Ai përfundoi në vitin 1999.
 • Finlandë, e tregojnë të transmetuar nga 1994 në 1999 në Nelonen.
 • France, 1044 tregojnë konkurroi e 1985-1994 episode në TF1, dhe nga 2000 deri në vitin 2001 për 106 episode në TF6.
 • Gjermani, e tregojnë episode transmetuar 2123 nën titullin California Clan nga 1989 në 1997 në RTL Relevision. Ajo gjithashtu e përsërit të transmetuar nga 1998 në 2000 në TM3.
 • Greqi, të transmetuar në tregojnë Mega Channel nga viti 1990 deri më 1996.
 • Holandë, të transmetuar në RTL4 treguar nga viti 1990 deri më 1991 dhe nga 1992 në 1999.
 • Irlanda, tregojnë të transmetuar në Rte Një në të njëjtën kohë si në Amerikë, nga 1984 në 1993.
 • Izrael, të tregojnë një kohë të shkurtër të transmetuar nga viti 1995 deri më 1996 Channel 2.
 • Itali, e tregojnë të gjitha konkurroi 2137 episode nga 1989 në 1990 në Rai Uno dhe nga viti 1991 deri më 1999 Rai Due.
 • Japoni, tregojnë krejtësisht të transmetuar në Star Botërore nga viti 1990 deri më 1999 dhe gjithashtu transmetuar në SkyPerfecTV nga viti 1991 deri 1999.
 • Zelanda e Re, e tregojnë të transmetuar nga 1988 në 1995 në TVNZ.
 • Norvegjia, e tregojnë edhe të transmetuar në të gjitha TVNorge episodeve, nga 1988 në 1998.
 • Poloni, tregojnë të parë të transmetuar nga 1990 në 1992 në TVP1, dhe më vonë është blerë nga ATV1, të transmetuar nga 1997 në 1999.
 • Rumania, e tregojnë të transmetuar nga 1994 në 2000 në TVR2.
 • Rusia, ishte shfaqja e parë Shtetet e Bashkuara të Amerikës program të ajrit atje pas rënies së Bashkimin Sovjetik. Është transmetuar në RTR nga viti 1992 deri më 1999 dhe nga 2000 në 2002.
 • Slloveni, tregojnë të transmetuar në POP TV nga 1995 deri më 1998.
 • Afrika e Jugut, të transmetuar në SABC3 tregojnë tërësisht nga 1987 deri më 1998.
 • Spanja, e tregojnë të transmetuar mbi 520 episode TVE1 nga 1989 deri më 1991 kur refuzoi të blejnë më shumë në televizion episodi tregojnë edhe pse ishte shumë e famshme. Megjithatë, Antena 3TV blerë të drejtën për të treguar dhe vazhdoi Airing atë menjëherë pas ajo përfundoi në vitin 1991 në TVE1. Është transmetuar deri më 1996 me disa thyen në mes. Shfaqja nuk përfundoi për shkak të mos ratings atribuohet timeslot ndryshimeve të vazhdueshme.
 • Suedi, tregojnë të parë të transmetuar në TV5 Nordik nga 1991 deri më 1995 dhe në shkurt 2000 në TV4.
 • Mbreteria e Bashkuar, e të tregojnë ngjarje ishin të ndara në dy gjysmë-orësh në vend të episodeve origjinal orëshe gjatë episode. Është transmetuar nga 1984 në 1989 në ITV rrjetit. Sky Televizioni kap e tregojnë dhe atë të transmetuar nga 1990 në 1986, edhe në gjysmë-orësh format.
 • Zimbabve, tregojnë të transmetuar në Channel 1 nga 1991 deri më 1997.