Sulejman Bugari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Suleiman Bulgari ( 5 tetor 1966 Rahovec - Prizren.[1]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkollën e mesme dhe medresenë, i përfundoi në Sarajevë. Nga viti i tretë i studimeve në Fakultetin Teologjik në Sarajevë, sot Fakulteti i Studimeve Islame shkon për të studiuar në Medinë, në Universitetin e Shkencave Islame, ku diplomon në vitin 1998 në departamentin Kur'an dhe tefsir. Në vitin pasues fillon punën si imam në Xhaminë e Bashaçarshisë në Sarajevë, dhe nga viti 2003 e deri tani, punon dhe vepron në Xhaminë e Bardhë në Vratnik, dhe si koordinator në Rijasetin e Bashkësisë Islame në të gjitha qendrat në luftën kundër varësisë nga droga në BiH.

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Libri i parë i botuar nga Suleiman Bugari është një përmbledhje e hutbeve me titull Ti kthehemi Zotit (Vratimo se Gospodaru) ku janë mbi 50 hutbe. Të gjitha janë mbajtur në Sarajevë, me një numër më të madh të atyre që mbahen në Xhaminë e Alipashës, dhe një numër më i vogël në Xhaminë e Bardhë.

Libri kishte një edicionin e parë 27 maj 2005, dhe në shtator të vitit 2006 në qarkullim ishin 8 edicione.

Promovimi i librit u zhvillua më 7 nëntor 2005 në Teatrin Kombëtar në Sarajevë të mbushur plotë me njerëz.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Biografija, sulejmanbugari.com; pristupljeno: 27. 1. 2015.