Universiteti Kozminski

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti Kozminski

Universiteti Kozminski (i njohur më parë si Akademia e Sipërmarrjes dhe Menaxhimit Leon Kozminski ; në polonisht, Akademia Leona Koźmińskiego ) është një institucion private i arsimit të lartë, [1] i biznesit jofitimprurëseVarshavë, Poloni, dhe konsiderohet të jetë "universiteti privat me vlerësimin më të lartë në Poloni". [2]

Hyrje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti Kozminski u themelua në vitin 1993 dhe u emërua sipas Leon Koźmińskit, një profesor polak i ekonomisë dhe sipërmarrjes, dhe gjithashtu babai i Andrzej Koźmiński, themeluesi dhe rektori i parë i universitetit. Universiteti Kozminski është njëri nga institucionet më të mira të biznesit në botë, që përmban kampusin Lindor Qendror të ESCP që nga viti 2015, [3] dhe i vetmi institucion i arsimit të lartë në Poloni, që mban "akreditimin e kurorës së trefishtë (EQUIS, AMBA, AACSB)" . Më pak se 1% e ofruesve të arsimit të biznesit në mbarë botën mbajnë këto tre akreditime kryesore ndërkombëtare të cilësisë. Revista Financial Times [4] e emëroi Universitetin Kozminski si institucionin më të mirë të biznesit në Poloni dhe Evropën Qendrore.

Universiteti Kozminski ka fituar të drejtën për të dhënë gradën e doktorit në pesë fusha: menaxhment, ekonomi, drejtësi, financë dhe sociologji, si dhe të drejtën për të dhënë gradën e doktorit të habilituar në fushat e menaxhimit, ekonomisë dhe drejtësisë. Universiteti ka një dallim të Komisionit polak të Akreditimit për katër fakultete: menaxhim, financë dhe kontabilitet, ligj dhe administratë.

Ka mbi 8000 studentë në Universitetin Kozminski. Ai ofron diploma bachelor dhe master, një shkallë doktorature, si dhe studime pasuniversitare, duke përfshirë programe MBA, në polonisht dhe anglisht. Ai gjithashtu ofron trajnime, kurse dhe programe zhvillimi për kompanitë. Universiteti është plotësisht i përgatitur për të zhvilluar mësimdhënie edhe në distancë.

Universitetet partnere[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti Kozminski bashkëpunon me më shumë se 200 universitete partnere, [5] ku studentët mund të kalojnë një ose më shumë semestra të programit të tyre të studimit. Këto janë p.sh

 • Shkolla e Biznesit BI Norvegjeze, Norvegji;
 • Shkolla Evropiane e Biznesit, Gjermani;
 • Grenoble Graduate School of Business, Franca;
 • Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë i Hong Kongut (HKUST), Hongkong;
 • Universiteti i Tregtisë dhe Biznesit Nagoya, Japoni;
 • Pontifícia Universidade Católica de São Paulo, Brazilia;
 • Shkolla e Biznesit në Stokholm, Suedi;
 • Kolegji Universitar në Londër, Britania e Madhe;
 • Universiteti i Exeter, Britania e Madhe;
 • Universiteti i Bradfordit, Britania e Madhe;
 • Universität Mannheim, gjermani;
 • Universiteti i Miçiganit – Flint, SHBA;
 • Universität Zürich, Zvicër;
 • Wirtschaftsuniversität Wien.

Struktura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kolegji i Menaxhimit dhe Kolegji i Financës dhe Ekonomisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Departamenti i Kontabilitetit
 • Departamenti i Administratës dhe të Drejtës Administrative
 • Departamenti i Bankave, Sigurimeve dhe Riskut
 • Departamenti i Psikologjisë Ekonomike
 • Departamenti i Analizës Empirike Ekonomike
 • Departamenti i Financave
  • Departamenti i Financave
  • Departamenti i Financave të Korporatave
  • Departamenti i Financave Publike
  • Departamenti i Financave Strategjike
 • Departamenti i Menaxhimit të Burimeve Njerëzore
 • Departamenti i Menaxhimit
 • Departamenti i Menaxhimit në Shoqëritë Digjitale dhe të Rrjetit
 • Departamenti i Marketingut
 • Departamenti i Metodave Kuantitative & Teknologjisë së Informacionit
  • Divizioni i Informatikës
  • Divizioni i Metodës Matematikore dhe Statistikore
  • Divizioni i Menaxhimit të Cilësisë
  • Divizioni i Lojërave Simuluese dhe Gamifikimit
  • Divizioni i Menaxhimit të Projekteve
 • Departamenti i Shkencave Sociale
  • Departamenti i Shkencave Sociale
  • Divizioni i Shkencave Politike
  • Divizioni i Sociologjisë
 • Departamenti i Strategjisë
 • Divizioni i Ekonomisë Shëndetësore dhe Menaxhimit të Kujdesit Shëndetësor
 • Departamenti i Sipërmarrjes dhe Etikës së Biznesit

Kolegji i Drejtësisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Njësia Ndërdepartamentore “Klinika Juridike Studentore”.
 • Departamenti i të Drejtës Administrative dhe Biznesore Publike
 • Departamenti i të Drejtës Civile
  • Divizioni i Procedurës Civile
  • Divizioni i së Drejtës Tregtare dhe Tregut të Kapitalit
  • Divizioni i së Drejtës Ndërkombëtare Private
 • Departamenti i të Drejtës Penale
 • Departamenti i të Drejtës Ndërkombëtare dhe të Drejtës së Bashkimit Evropian
  • Departamenti i të Drejtës Ndërkombëtare dhe të Drejtës së Bashkimit Evropian
  • Divizioni i Ligjit të Pronësisë Intelektuale
 • Departamenti i Teorisë, Filozofisë dhe Historisë së së Drejtës
 • Divizioni i së Drejtës Kushtetuese
 • Divizioni i Ligjit Financiar dhe Tatimor
 • Divizioni i së Drejtës së Punës

Qendrat Kërkimore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Qendra Kërkimore e Azisë
 • Qendra e Etikës së Biznesit dhe Inovacionit Social
 • Qendra për Analizën e Sistemeve Financiare
 • Qendra për Psikologji Ekonomike dhe Shkenca të Vendimit
 • Qendra për Logjistikën dhe Menaxhimin e Zinxhirit të Furnizimit
 • Qendra për Kërkime mbi Organizatat dhe Vendet e Punës (CROW)
 • Qendra për Hulumtime të Mirëbesimit
 • Qendra për Kërkime mbi Ndryshimet Sociale dhe Lëvizshmërinë Njerëzore (CRASH)
 • Qendra për Studime Hapësinore
 • Qendra e Trajnimit dhe Mentorimit
 • Departamenti i Menaxhimit në Shoqëritë Dixhitale dhe të Rrjetit, NeRDS Group
 • Qendra e Sipërmarrjes
 • Qendra Kërkimore e Ndërveprimit Njerëz-Makine
 • Qendra Ndërdisiplinore
 • Qendra Shkencore Ndërdisiplinore Ligjore
 • Qendra Kërkimore e Sipërmarrjes me Ndikim Pozitiv
 • Qendra Kërkimore Cyberman
 • Qendra Kërkimore për Strategjitë Inovative të Rritjes
 • Qendra Kërkimore për Menaxhimin Publik (PUMA)
 • Qendra Kërkimore për Gratë dhe Diversitetin në Organizata
 • Qendra e Zhvillimit të Qëndrueshëm
 • Transformimi, Integrimi dhe Globalizimi Kërkime Ekonomike TIGER
 • Qendra Kërkimore e TVSH-së[6]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Kaplan, Andreas (2018). "A school is "a building that has four walls…with tomorrow inside": Toward the reinvention of the business school". Business Horizons (në anglisht). 61 (4): 599–608. doi:10.1016/j.bushor.2018.03.010.
 2. ^ "Cienski, Jan (2008) "School profile: Kozminski University"". Financial Times (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 29 janar 2009. Marrë më 29 mars 2022.
 3. ^ "Strategic Alliance with ESCP Business School". Kozminski University (në anglisht).
 4. ^ Financial Times Ranking – 2014
 5. ^ Kozminski. "Partner Universities". kozminski.edu.pl (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 10 qershor 2018. Marrë më 2015-02-10.
 6. ^ Kozminski University. "Structure". kozminski.edu.pl (në anglisht). Marrë më 2022-02-10.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]