Jump to content

Universiteti Mediterran

Coordinates: 42°26′54″N 19°15′42″E / 42.44833°N 19.26167°E / 42.44833; 19.26167
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti Mediterran
Mediterranean University
Univerzitet Mediteran
LlojiPrivate
Themelimi30 May 2006
PresidentiDuško Knežević
RektoriNenad Vuković
Studentë2200
Location
Podgorica, Bar, Bijelo Polje
,
Montenegro
Faqja zyrtarewww.unimediteran.net

Universiteti mesdhetar (Gjuha malazeze: Универзитет Медитеран Univerzitet Mediteran) është një universitet i cili ndodhet në Podgoricë, Mali i Zi. Ai u themelua më 30 Maj të vitit 2006, dhe është universiteti i parë privat i themeluar në Mal të Zi. Ky universitet është i organizuar në 6 fakultete. Universiteti është anëtar i Rrjetit të Universiteteve të Ballkanit.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti Mesdhetar është universiteti i parë privat në Mal të Zi. Ai u themelua më 30 Maj të vitit 2006 dhe përbëhej nga katër njësi organizative: Fakulteti i Turizmit, Hotel dhe Menaxhimi i Tregtisë, Fakulteti i Studimeve të Biznesit "Shkolla e Biznesit e Malit të Zi", Fakulteti i Arteve Vizuale dhe Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit. Më vonë, dy fakultete u bashkuan në Universitetin "Mesdhetar": Fakulteti i Gjuhëve të Huaja dhe Fakulteti juridik zyrtarisht u bënë njësive organizative të Universitetit Mesdhetar më 16 dhjetor të vitit 2006. Fakulteti i Turizmit, Hotel dhe Menaxhimi i Tregtisë u themelua në vitin 2004. si institucioni i parë privat i arsimit të lartë në Malin e Zi. Në 9 shkurt të vitit 2008, ai ndryshoi emrin e tij në: Fakulteti i Turizmit Bar – MTS – "Shkolla Montegro Turizmit".

Programet e studimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Themelore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Fakulteti i Turizmit Bar – MTS – "Shkolla e Turizmit e Malit të Zi" 
 • Fakulteti i Studimeve të Biznesit "Shkolla Malazeze e Biznesit" – Financiare, Menaxhimit dhe Marketingut
 • Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit – 
 • Fakulteti i Arteve Vizuale – 
 • Fakulteti i Gjuhëve të Huaja – Gjuhë angleze dhe Gjuhë italiane
 • Fakulteti i Drejtësisë –

Studimet pasuniversitare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Fakulteti i Turizmit Bar–MTS–"Shkolla e Turizmit në Mal të Zi " – 
 • Fakulteti i Studimeve të Biznesit "Shkolla Malazeze e Biznesit" – 
 • Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit – 
 • Fakulteti i Arteve Vizuale  – 
 • Fakulteti Juridik – 

Studimet e doktoratës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Fakulteti i Turizmit Bar – MTS ("Shkolla e Turizmit Montenegro") organizon studimet e Doktoratës në Menaxhimin e Turizmit me kohëzgjatje prej tre vjetësh.

Studimet amerikane në Universitetin Mesdhetar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga viti akademik 2010/11 Universiteti Mesdhetar dhe Institutit Rochester i Teknologjisë nga New York do të ofrojnë një program master i shkencave në studimet profesionale. Studentët do të kenë të ofruara dy programe studimore: Shërbimi i Lidershipit dhe Inovacionit dhe Menaxhimi i Projekteve. Pas përfundimit të suksesshëm të studimeve, studentët do të marrin gradë të dyfishtë. Stafi pedagogjik i Universitetit Mesdhetar dhe Institutit Rochester të Teknologjisë do të ofrojnë programet dhe ligjëratat do të jenë në anglisht.

Bashkëpunimi ndëruniversitar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Univerziteti Singidunum, Beograd
 • Universiteti Banja Luka
 • Universiteti "Džemal Bijedić", Mostar
 • West Coast Universiteti – Panama
 • Universiteti i Nishit
 • Universita degli Studi di Bari, Itali
 • Universiteti "Goce Delčev", Shtip, Maqedoni
 • Universiteti i Lubjanës
 • Universiteti Megatrend, Beograd
 • Universiteti Shtetëror i Arteve dhe Industrisë Stroganov Moskë
 • Universiteti Shtetëror Humanitar Rus, Moskë, Rusi
 • Universiteti i Debrecenit, Hungari
 • IFAM Shkollë Biznesi, Paris
 • Fakulteti i Filologjisë, të Universitetit të Beogradit
 • Akademia e Diplomacisë dhe Sigurisë, Beograd
 • Akademia Bankare e Beogradit , Beograd
 • UniAdrion Sekretariati Ekzekutiv, Ravenna, Itali
 • Instituti i Shkencave Ekonomike, Beograd
 • Fakulteti i administratës dhe Studime Evropiane, Podgoricë
 • Instituti i Aviacionit Moskë
 • GAZI Universiteti
 • TURGUT ÖZAL Universiteti

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

42°26′54″N 19°15′42″E / 42.44833°N 19.26167°E / 42.44833; 19.26167