Lista e universiteteve në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Lista e universiteteve)
Jump to navigation Jump to search

Lista e universiteteve në Shqipëri, qoftë publike dhe private:

Universitetet shtetërore[redakto | përpunoni burim]

Tiranë :

Shkodër :

Gjirokastër :

Durrës :

Vlorë :

Elbasan :

Korçë :

Lushnje :

Universitete private aktive[redakto | përpunoni burim]

Universitete private të mbyllura[redakto | përpunoni burim]

Në gusht 2014, Ministria e Arsimit dhe Sportit mbylli 38 Institucione të Arsimit të Lartë për shkak të shkeljeve të kritereve ligjore.[2]

Heqje licence[redakto | përpunoni burim]

 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Vitrina"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Kristal"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Justiniani I"
 • Akademia e Ndërtimit, Tiranë
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Elite"
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë "Illyria"
 • Akademia e Studimeve te Aplikuara, Durrës
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Planetar i Tiranës"
 • Akademia Pedagogjike, Tiranë
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë "Nëna Mbretëreshë Geraldinë"
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Kolegji profesional i sporteve, Fier"
 • Kolegj profesional "Argent", Shkodër
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë Amerikane e Tiranës"
 • Shkolla e Lartë Private e Edukimit
 • Kolegjet Profesionale, private "Medicom"
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë Ndërkombëtare e Tiranës"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Gjon Buzuku", Shkodër
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Medikadent"

Pezullim i Pjesshëm i apo i Plotë i aktivitetit[redakto | përpunoni burim]

 • Universiteti "Aldent"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Hëna e plotë" (Bedër)
 • Kolegji Profesional privat "New Generation"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Logos"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Instituti Kanadez i Teknologjisë"
 • Kolegji Profesional "Ivoclar Vivadent & Partners"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Pavarësia" Vlorë
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "ISSAT"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Justicia"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Wisdom University"
 • Universiteti privat "Albanian University" (Ish UFO)

Burim i të dhënave[redakto | përpunoni burim]