Vula e Sulejmanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Një formë e thjeshtë e Vulës

Vula e Sulejmanit (ose Unaza e Sulejmanit; arabisht: خاتم سليمان Khātam Sulaymān) është unaza me vulë që i atribuohet Mbretit Salomon në traditën mesjetare hebree, në Islam dhe okultizmin perëndimor. Paraqitej shpesh o në formën e një pentagrami ose hekzagrami; kjo e fundit e njohur edhe si Ylli i Davidit në traditën hebree.