Vullnetarizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vullnetarët në aksion në Brooklyn pas dëmtimeve të Uraganit Sandy - 2012.

Vullnetarizmi ose puna vullnetare në përgjithësi konsiderohet një aktivitet altruist kur një individ apo grup ofron shërbime jo për përfitime financiare apo sociale "për një tjetër person, grup ose organizatë".[1] Puna vullnetare është gjithashtu e njohur për zhvillimin e shkathtësive dhe shpesh ka për qëllim që të promovojë të mirat ose përmirësimin e cilësisë së jetës. Puna vullnetare mund të ketë përfitime pozitive si për vullnetarët ashtu edhe për personin ose komunitetin e shërbyer. Gjithashtu, ka për qëllim vënjen e kontakteve të mundshme të punësimit. Shumë vullnetarë janë veçanërisht të trajnuar në fushat ku ata punojnë, të tilla si mjekësi, arsim, apo emergjenca shpëtimi. Të tjerët shërbejnë sipas nevojës, si p.sh. në përgjigje të një fatkeqësie natyrore.[2] [2][3]

Ditët e vullnetarizmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Wilson, John (2000). "Volunteering". Annual Review of Sociology (26): 215. :10.1146/annurev.soc.26.1.215. Marrë më 12 April 2017. 
  2. ^ a b "Etymology:VOLUNTEER". Online Etymology Dictionary. Marrë më 2012-04-30. 
  3. ^ "The origin of the word "Volunteering"". Jocote.org. Marrë më 2012-04-30. 

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]