Wikipedia:Kontrolluesit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kontrolluesit në Wikipedia janë anëtarë të cilët kanë një privilegj më shumë se përdoruesit e zakonshëm: kontrollojnë redaktimet e bëra nga përdoruesit e Wikipedia-s.

Edhe pse një kontrollues ka këtë privilegj, kjo nuk do të thotë se ai mund ta shfrytëzojë sipas dëshirës! Kontrolluesit nuk kanë më shumë fuqi se redaktorët e tjerë por thjesht kanë fituar besimin e komunitetit dhe duhet të veprojnë sipas rregullave të caktuara nga i gjithë komuniteti. Nëse ka nevojë dhe dëshirë, kontrollues të tjerë mund të zgjidhen këtu duke vënë kandidaturën vetë ose më mirë duke i propozuar dikush tjetër.

Kushtet[Redakto nëpërmjet kodit]

Kandidaturë vetiake: Kushtet për tu bërë kontrollues në përgjithësi kanë të bëjnë me sa kohë dhe sa kontribute një redaktor ka dhënë. Redaktori duhet të jetë i besueshëm dhe kjo gjë arrihet vetëm duke redaktuar artikuj në mënyrë konstruktive dhe duke qenë në kontakt me redaktorët e tjerë. Gjithashtu duhet të ketë qenë anëtar prej 1 muaji (nga redaktimi i parë) e të ketë minimalisht rreth 300 kontribute.

Kandidaturë e propozuar nga dikush tjetër: Kandidatura mund te jetë e sponsorizuar dhe nga një redaktor i rregullt (domethënë redaktor që kanë qenë anëtar për të paktën 1 muaj dhe ka mbi 50 redaktime).

Ju lutem shtoni kandidaturat në ndarjen e duhur dhe në formatin e mëposhtëm:

Kandidatura për kontrollues[Redakto nëpërmjet kodit]

JoraK[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje,

Ju lutem mund t'i japim statusin kontrollues përdoruesit @JoraK,: https://sq.wikipedia.org/wiki/P%C3%ABrdoruesi:JoraK në sq.wikipedia pasi do na ndihmonte shumë në vazhdim në kontrollin e artikujve. Jora ka shumë kohë që kontribuon në Wikipedia në aktivitet që janë zhvilluar në Open Labs dhe mendoj qe do ishte një shtesë shumë e vlefshme në vazhdim sidomos duke marrë parasysh faktin që kemi planifikuar aktivitete të tilla në vazhdim. Faleminderit --NafiShehu (diskutimet) 8 shkurt 2020 15:57 (CET)[reply]

Yes check.svg U bë!. – Βατο (diskutimet) 10 shkurt 2020 16:28 (CET)[reply]

Heqje privilegjesh[Redakto nëpërmjet kodit]

Këtu mund të paraqitni kërkesën për heqjen e privilegjeve të një përdoruesi:

Lista e kontrolluesve[Redakto nëpërmjet kodit]

Për momentin Wikipedia shqip ka 150 kontrollues. Listën e plotë të tyre mund ta gjeni këtu.

Shikoni edhe[Redakto nëpërmjet kodit]