Wikipedia:Wiki Weekend Tirana 2016/Programi/Editathoni i Monumenteve të Kulturës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në këtë faqe do të gjeni listën e monumenteve për t'u edituar dhe udhezimet se si të editoni, krijoni apo përmirësoni një artikull të listës.

Qëllimi i editathoit[Redakto nëpërmjet kodit]

Përgjatë viteve gjatë garave Wiki Loves Monuments janë mbledhur me mijëra foto të monumenteve. Njëkohësisht, ekzitojnë disa burime tjera dhe sistemet si Wikidata të cilat mundësojnë krijimin dhe pasurimin e artikujve në Wikipedia për monumentet e mbrojturaa. Qëllimi i edit-a-thonit është shtimi i përmbajtjes në Wikipedia për Listën e monumenteve të mbrojtura të kulturës në gjuhën shqip, anglisht etj.

Kontributet[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Përdorues: 18
 • Artikuj të rinj: 17
 • Artikuj të përmirësuar: 11

Wikipedianë[Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Anxhelika99 (diskutim · kontribute))
 2. Arlinda_Toka (diskutim · kontribute))
 3. Ardiola_meli (diskutim · kontribute))
 4. Adi demaj (diskutim · kontribute))
 5. Albinfo (diskutim · kontribute))
 6. Damiano1 (diskutim · kontribute))
 7. Diti 2000 (diskutim · kontribute))
 8. Denbodini096 (diskutim · kontribute))
 9. EdiAsllani76 (diskutim · kontribute))
 10. Florind.k (diskutim · kontribute))
 11. Genta h (diskutim · kontribute))
 12. Kejsi18 (diskutim · kontribute))
 13. Kle1dion (diskutim · kontribute))
 14. Kurioziteti123 (diskutim · kontribute))
 15. Mateo.k (diskutim · kontribute))
 16. Qyqe (diskutim · kontribute))
 17. Redi1c (diskutim · kontribute))
 18. Zmarlind5 (diskutim · kontribute))

Artikuj të krijuar[Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Bazilika në Kodër të Tepes (Elbasan)
 2. Kisha e Shën Kollit (Shelçan, Elbasan)
 3. Kisha e Shën Premtes (Valesh)
 4. Kisha e Shën Kollit (Voskopojë)
 5. Manastiri i Shën Qirjakut dhe Juditës
 6. Manastiri i Shën Mërisë (Goranxi)
 7. Manastiri i Ungjëllizimit (Vanishte)
 8. Porta e jashtme e banesës së Rakip Saracit
 9. Porta e jashtme e banesës së M.Bozos
 10. Porta e banesës së Haxhi Kurtit
 11. Pusi karakteristik në fshatin Sofratike (Gjirokastër)
 12. Rrënojat e teatrit antik (Sofratik)
 13. Rrënojat e Bazilikës Paleokristiane (Goricë)
 14. Rrënojat e Kishës në Selvias
 15. Rënojat e banesës së Çelo Picarit
 16. Rrënojat e këmbëve të ujësjellësit (Gjirokastër)
 17. Rrënojat e urës së Shën Kollajve (Lazarat)

Artikuj të përmirësuar[Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Banjat e Qytetit (Gjirokastër)
 2. Bazilika Paleokristiane, Lin
 3. Kisha e Shën Mërisë (Bishqethëm, Lushnjë)
 4. Kisha e Shën Mërisë (Kala, Elbasan)
 5. Kulla e Sahatit e Tiranës
 6. Manastiri i Gjon Vladimirit
 7. Manastiri i 40 Shenjtorëve
 8. Ura e Brarit
 9. Ura e Tabakëve
 10. Xhamia e Muradies
 11. Xhamia e Et'hem Beut

Stampa Ndihmese[Redakto nëpërmjet kodit]

Kalaja e Gjirokastrës
Wiki Weekend Tirana 2016/Programi/Editathoni i Monumenteve të Kulturës is located in Shqipëria
Wiki Weekend Tirana 2016/Programi/Editathoni i Monumenteve të Kulturës
Kalaja e Gjirokastrës në hartë
Lloji Arkitekture
Vendndodhja Gjirokastër, Shqipëri
Koordinatat 40°04′25″V 20°08′26″L / 40.073639°V 20.140694°L / 40.073639; 20.140694Koordinatat: 40°04′25″V 20°08′26″L / 40.073639°V 20.140694°L / 40.073639; 20.140694
Ndërtuar Gjysmës së dytë të Shek.XIII
Organi drejtues DRKK Gjirokaster
Emri zyrtar: Monument i trashëgimisë kulturore
Lloji Nën mbrojtje
Kriteret I
Përcaktuar 586 (17.03.1948)
4874 (23.09.1971)
Nr. i referencës GJ001
Tipologjia Vendstrehim
{{Infobox vend historik
| emri        =Kalaja e Gjirokastrës
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = Kalaja e Gjirokastrës 01.jpg
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.073639
| gjatësi       = 20.140694
| lokacioni      = [[Gjirokastër]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = Gjysmës së dytë të Shek.XIII
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Gjirokaster
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 586 (17.03.1948) <br> 4874 (23.09.1971)
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = GJ001
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Vendstrehim
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}