Aventurat e Tom Sojerit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Aventurat e Tom Sojerit është roman me autor Mark Tuen. Në gjuhën shqipe është shqipëruar nga shumë përkthyes si Bedri Dedja, Ardian Klosi, Ajsela Koka, Entela Ndreu, Asllan Saraçi, Kujtim Agalliu, Edlira Hoxholli, Halisa Hydi, Agim Doksani, Viola Dona, Silvester Manaj, Aida Vishko dhe Elda Gora.

Përshkrim i shkurtër i librit:

Është një libër për një djalë të ri që rritet anës lumit të Misisipit. Historia është vendosur në një qytet fiksional, i frymëzuar nga qyteti i lindjes së autorit. Tom Sojeri jeton me tezen e tij Poli dhe me gjysmë-vëllain Sid.