Dafina (bimë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dafina
CaliforniaBayLaurelFlowers crwb.jpg
Laurus nobilis
Klasifikimi shkencor
mbretëria: Bimë
ndarja: Magnoliophyta
klasa: magnoliopsida
rendi: Laurales
familja: Lauraceae
gjinia: Laurus
lloji: Laurus nobilis
Emërtimi shkencor:Laurus nobilis


Dafina (Laurus nobilis), është një bimë aromatike e familjes Lauraceae.

Karakteristikat[redakto | përpunoni burim]

Laurus nobilis

Dafinat janë të ndryshme në madhësi dhe lartësi, nganjëherë duke arritur në 10-18 metra të gjata.

Lulet e dafinës janë me ngjyrë të verdhë të zbehtë në të gjelbër, rreth 1 cm diametër, dhe ato çelin dyshe pranë një gjetheje. Gjethet janë 6-12 cm të gjata dhe 2-4 cm të gjera. Frutat janë kokrra të vogla të zeza me shkëlqim rreth 1 cm të gjata.