Gjuha dhe nacionalizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Skeda:Snjezana Kordic, Jezik i nacionalizam, 2010.jpg
Snjezana Kordic, Jezik i nacionalizam, 2010

Snjezhana Kordiq: "Gjuha dhe nacionalizmi". Rotulus Universitas, Durieux - Zagreb, 2010.

Përmbajtja:

- Purizmi gjuhësor.
- Miti i prishjes së gjuhës.
- Purizmi dhe nazizmi.
- Gjuha standarde policentrike.
- Kriteret sociolinguistike.
- Identiteti kombëtar dhe gjuha.
- Miti mbi ekzistencën antike të kombit.
- Identiteti kulturor është konstruksion.
- Rirregullimi i historisë.
- Miti mbi martirizimin.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]