Google Scholar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Google Scholar (GS) është motor kërkimi me hyrje falas që mundëson kërkimin e literaturës shkollore me teks të plotë me format të plotë të publikimit. Kë projekt u paraqit në test (beta) verzion në nëntor të vitit 2004.

Ky projekt në funksion është i ngjashëm me projektin Scirus nga Elsevier, CiteSeer, dhe getCITED.

Sa i përket mundësive të projektit GS, ky projekt u mundëson shfrytëzuesve që të kërkojnë kopje digjitale dhe fizike të artikujve, qofshin ato online apo në biblioteka - (Shih: [1]).

Historia[redakto | përpunoni burim]

Kritikat[redakto | përpunoni burim]

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]