Gmail

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gmail shenja dalluese

Gmail është një shërbim falas me email i ofruar nga Google.  Që nga viti 2019, ajo kishte 1.5 miliardë përdorues aktiv në të gjithë botën. [1]  Një përdorues zakonisht hyn në Gmail në një shfletues në internet ose aplikacionin zyrtar celular.  Google gjithashtu mbështet përdorimin e klientëve të postës elektronike përmes protokolleve POP dhe IMAP.Inc.

Në nisjen e saj në vitin 2004, Gmail dhënë një kapacitet ruajtje prej një Gigabyte për përdorues, e cila ishte dukshëm më e lartë se sa konkurrentët e tij të ofruara në atë kohë.  Sot, shërbimi vjen me 15 gigabajt e magazinimit.  Përdoruesit mund të merrni postë elektronike deri në 50 megabajt në madhësi, duke përfshirë attachments, ndërsa ata mund të dërgoni email deri në 25 megabajt.  Për të dërguar fotografi të mëdha, përdoruesit mund të futur fotografi nga Google Drive në mesazh.  Gmail ka një ndërfaqe search-orientuar dhe një "Shiko Biseden" të ngjashme me një forum në Internet.  Shërbimi është i dukshëm në mesin e zhvilluesve të internetit për miratimin e saj e hershme të Ajax.

servers postës Google automatikisht email scan për qëllime të shumëfishta, duke përfshirë në filtër spam dhe malware, dhe për të shtuar context-sensitive reklama tjetër për email.  Kjo praktikë reklama është kritikuar në mënyrë të konsiderueshme nga avokatët e privatësisë për shkak të shqetësimeve mbi mbajtjen e të pakufizuar të dhënave, lehtësinë e monitorimit nga palët e treta, përdoruesit e ofruesit e tjerë email nuk kanë rënë dakord për të politikës mbi të dërguar postë elektronike në adresat Gmail, dhe potenciali për Google për ndryshim  politikat e saj për të ulur privatësisë tej duke kombinuar informacione me përdorimin e të tjera e të dhënave të Google.  Kompania ka qenë subjekt i padive në lidhje me çështjet.  Google ka deklaruar se përdoruesit e email duhet "patjetër të presim", email e tyre të jenë objekt i përpunimit të automatizuar dhe kërkesave që përmbahet shërbimit nga reklama shfaqur ardhshme te Mesazhet potencialisht të ndjeshme, siç janë ato të përmendet racën, fenë, orientimin seksual, shëndetin, ose pasqyrat financiare  .  Në qershor të vitit 2017, Google njoftoi fundin e përdorimit të përmbajtjes kontekstuale Gmail për qëllime reklamimi, duke u mbështetur në të dhënat e mbledhura nga përdorimi i shërbimeve të tij të tjera. [2]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]