Google Video

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Google Video është motor kërkimi për shpërdarje falas të video copëve, shërbim i kompanisë Google Inc.. Ky motor këkrimi lejon që çdokush të ngarkojë video copa në serverët e Google-s dhe cdo kushë t'i shikojë dhe shkarkojë ato copa. Gjithashtu disa video ofrohen për shitje përmes shërbimit të kompanisë njohur si Google Video Store.

Shërbimet kryesore të këtij projekti të kompanisë Google janë: ngarkimi falas i video copave, shkarkimi falas i video copave, kërkimi i video copave (përmes motorit të kërkimit) si dhe munësia e lidhjes së video copave në amëzat tjera të internetit.

Video copat e ngarkuara automatikisht në serverin e kompanisë konvertohen në formatin .gvi që do të mund të zhvillohen përmes programit kompjuterik Google Video Player.

Shpërndarja e video copave[redakto | përpunoni burim]

Google shërbimin e shpërndarjes falas të videove e filloi përmes mbledhjes së nyjeve të cilat përmbanin video dhe prezentimin e tyre përmes motorit të kërkimit. Pastaj kompani ofroi mundësinë e ngarkimit falas të video copave në serverët e tyre.

9 tetor të vitit 2006 kompania Google bleu ish konkurentin kryesorë YouTube për $1.65 miliard Dollarë Amerikanaksione. Megjithë përvetësimit të kësaj kompanie prap se prap kjo do të mbetet ndaras për një të ardhme të pa caktuar, edhepse Google tanimë ka filluar bshkëdyzimin e funksioneve të njërës bazë të të dhënave me tjetrën.[1].

Video përmbajtja[redakto | përpunoni burim]

Flash Video[redakto | përpunoni burim]

Ngarkimi i video copave[redakto | përpunoni burim]

Shkarkimi i video copave[redakto | përpunoni burim]

Votimi, komentim dhe të shikuarit e video copave[redakto | përpunoni burim]

Kritikat[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]