Islami në Kroaci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

IslamiKroaci erdhi nga Perandoria Osmane. Sot myslimanët përbëjnë rreth 1.5% të popullsisë së përgjithshme të Kroacisë[1]. Bashkësia Islame në Kroaci njihet zyrtarisht nga shteti.[2]

Statistikat[redakto | redakto tekstin burimor]

Të dhënat e regjistrimit të vitit 201 në Kroaci përfshijë regjistimin sipas grupeve etnike dhe fetare, që tregon numrin e përgjithshë të 62,977 myslimanëve (ose 1,47% e totalit të popullsisë) dhe janë të ndarë sipas grupeve etnike në vijim:[1]

 • 27,959 myslimanë boshnjakë
 • 9,647 myslimanë kroatë
 • 9,594 myslimanë shqiptarë
 • 6,704 myslimanë sipas kombësisë
 • 5,039 myslimanë romë
 • 2,361 myslimanë të kombësive të tjera
 • 762 myslimanë me kombësi të padeklaruar
 • 343 myslimanë turq
 • 217 myslimanë maqedonas
 • 159 myslimanë malazezë
 • grupe tjera etnike (secila me më pak se 100 njerëz)

Shiko hde[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]