KS Selenicë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

KF Selenica

Emri i plotë Klubi Sportiv Selenicë

Themeluar 1930; 90 vjet më parë si KS 21 Shkurti Selenicë

Stadiumi Terren Selenicë, Selenicë, Shqipëri

Kapaciteti 4,000

Liga Divizioni i Dytë Shqiptar

Divizioni i Tretë Shqiptar 2019, 1 (promovuar)

KF Selenica është një klub shqiptar futbolli me qendër në Selenicë, Qarku Vlorë. Terreni i tyre në shtëpi është Stadiumi Selenicë i cili kishte një kapacitet rreth 4,000. Klubi u themelua në vitin 1930 si KS 21 Shkurti dhe ata zakonisht garuan në divizionet e ulëta të futbollit shqiptar, por ata garuan në Kampionatin Kombëtar Shqiptar 1991–92 nën menaxherin Sotir Seferaj si dhe arritën në çerekfinalen e Kupës së Shqipërisë në të njëjtin sezon. [1] [2]

histori

Klubi u themelua në vitin 1930 si KS 21 Shkurti Selenicë dhe ata garuan si një ekip amator për pjesën më të madhe të historisë së tyre të hershme, duke luajtur kundër ekipeve që përfaqësonin qytete dhe qytete të tjera të Shqipërisë në atë kohë. Klubi së pari garoi në një konkurs kombëtar gjatë Divizionit të Dytë Shqiptar të vitit 1949 me emrin SK Selenicë, ku garuan në Grupin 11 të një turneu 57 skuadrash. Ata u përballën me anët lokale Mifoli, Ndërmarrja Bujqësore e Shtetit Llakatundi dhe Narta në Grupin 11, por asnjëra nga këto palë nuk përparoi deri në raundin tjetër. Ata garuan në të njëjtën konkurrencë në sezonin e ardhshëm, ku u rrëzuan në raundin e parë nga Narta në raundin e parë pasi humbën 1–0 dhe më pas 3–0 në një kravatë me dy këmbë. Në vitin 1951 klubi u detyrua nga partia komuniste në pushtet të ndryshojë emrin e saj në Puna Selenicë.