Jump to content

Kategoria:Shtyp

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shtyp është term i përbashkët për botime të shtypura që ne i quajmë gazeta, revista, magazina etj.

Mënyra e shumëzimit të botimeve të shtypit bëhet me shtypin e lartë, shtypin e rrafshët, shtypin e thellë dhe shtypin e depërtueshëm.

  • Përfaqësuesi më i njohur i shtypit të rrafshët është shtypi ofset.
  • Përfaqësuesi më i njohur i shtypit të thellë është bakërshtypi.
  • Përfaqësuesi më i njohur i shtypit të depërtueshëm është sitoshtypi.

Botimin e shtypit e mundëson makina e shtypit.

Llojet më të shumta të shtypit janë gazetat ditore.

Nënkategoritë

Kjo kategori ka 7 këto nën-kategori, nga 7 gjithësej.

(k) = Kategoria / (f) = Faqe

L

Sh

T

Faqet në kategorinë "Shtyp"

Kjo kategori ka 4 faqe nga 4 gjithësej.