Lista e festave në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo është njē listë e festave në Kosovë. Kur ditët e festave zyrtare bien ditën e shtunë ose të diel, ditë pushimi do të jenë ditët pasardhëse të punës.[1]

Festa zyrtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data e festës Emërtimi zyrtar i festës Shënime
1 janar Viti i Ri
2 janar
7 janar Krishtlindjet Ortodokse
17 shkurt Dita e Pavarësisë së Republikës së Kosovës
9 prill Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës
varion Pashkët Katolike
varion Pashkët Ortodokse
1 maj Dita Ndërkombëtare e Punës
9 maj Dita e Evropës
sheval Bajrami i Madh (Fitër Bajrami)
10 dhulhixhxhe Bajrami i Vogël (Kurban Bajrami)
25 dhjetor Krishtlindjet Katolike

Ditët memoriale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data e festës Emërtimi i festës Shënime
28 nëntor Dita e shqiptarëve Përkon me Ditën e Flamurit, festë zyrtare e Shqipërisë.
12 qershor Dita e Paqes
6 mars Dita e Përkujtimit dhe e Respektit për Veteranet
23 prill Dita e turqve Përkon me Ditën e Sovranitetit Kombëtar dhe Festën e Fëmijëve, festë zyrtare e Turqisë.
8 prill Dita e romëve
15 shkurt Dita e ashkalinjëve
28 shtator Dita e boshnjakëve Shënon ditën kur boshnjakët rikthyen emërtimin kombëtarë "boshnjakë".
6 maj Dita e goranëve

Festa jozyrtare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Data e festës Emërtimi i festës Shënime
7 mars Dita e Mësuesit
8 mars Dita Ndërkombëtare e Gruas
22 mars Nevruzi

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ LIGJI NR. 03/L-064 PËR FESTAT ZYRTARE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS – gzk.rks-gov.net