Lista e shteteve sipas shkallës së punësimit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është lista e shteteve sipas shkallës së punësimit (përqindja e popullsisë së aftë për punëe të rriturve moshë pune , midis moshës 15 dhe 64 vjeç). Informacioni është i bazuar në të dhënat nga OECD- si në 2003, [1]. Kjo listë aktualisht përfshin vetëm vendet e OECD-anëtare dhe mund të zgjerohet me të dhëna të reja (me burime). Për më tepër: [2] Të dhënat për 2005. Të dhënat e punësimit për vendet e Bashkimit Evropian mund të shikohet nga Eurostat [3]. Për shkak të metodave të ndryshme për llogaritjen e shkallës së papunësisë, shkalla e punësimit mund të përdoret si një metodë shtesë për krahasim.

Renditja sipas
shkallës
Shteti Shkalla e punësimit
(%)
Burimi / data e
konfirmimit
Bota
1 Flamuri Islanda 83 2003 OECD [4].
2 Flamuri Zvicra 79 2003 OECD [5].
3 Flamuri Norvegjia 78 2003 OECD [6].
4 Flamuri Danimarka 77 2003 OECD [7].
5 Flamuri Suedia 76 2003 OECD [8].
6 Flamuri Holanda 75 2003 OECD [9].
7 Flamuri Britania e Madhe 74 2003 OECD [10].
8 Flamuri Zelanda e Re 73 2003 OECD [11].
9 Flamuri Kanadaja 72 2003 OECD [12].
10 Flamuri SHBA 72 2003 OECD [13].
11 Flamuri Australia 71 2003 OECD [14].
12 Flamuri Japonia 71 2003 OECD [15].
13 Flamuri Austria 70 2003 OECD [16].
14 Flamuri Finlanda 70 2003 OECD [17].
15 Flamuri Brazili 68 2003 OECD [18].
16 Flamuri Portugalia 66 2003 OECD [19].
Mesatarja sipas OECD 65 2003 OECD [20].
17 Flamuri Irlanda 65 2003 OECD [21].
18 Flamuri Çekia 65 2003 OECD [22].
19 Flamuri Gjermania 65 2003 OECD [23].
20 Flamuri Luksemburgu 64 2003 OECD [24].
21 Flamuri Koreja e Jugut 63 2003 OECD [25].
22 Flamuri Franca 62 2003 OECD [26].
23 Flamuri Spanja 61 2003 OECD [27].
24 Flamuri Meksika 60 2003 OECD [28].
25 Flamuri Belgjika 60 2003 OECD [29].
26 Flamuri Greqia 59 2003 OECD [30].
27 Flamuri Sllovakia 59 2003 OECD [31].
28 Flamuri Hungaria 58 2003 OECD [32].
29 Flamuri Italia 57 2003 OECD [33].
30 Flamuri Polonia 53 2003 OECD [34].
31 Flamuri Turqia 46 2003 OECD [35].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]