Jump to content

Listat e Vendeve të Trashëgimisë Botërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e komitetit të Trashëgimisë Botërore, UNESCO

Kjo është një listë e Vendeve të Trashëgimisë Botërore. Vende i Trashëgimisë Botërore] është një vend që listohet nga Organizata për Edukim, Shkencë dhe Kulturë e Kombeve të Bashkuara (UNESCO) si i një rëndësie të veçantë kulturore ose fizike.

Afrikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Amerikë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Azi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Evropë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Oqeani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]