Jump to content

Metafizika (revistë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
File:MJ-Screen-full-pdf-m-a25-20-04-21-07-31-24.jpg
File:MJ-Screen-full-pdf-m-a25-20-04-21-07-31-24.jpg
Faqja e parë e ditarit

Metafizika (anglisht: Metafizika In­ter­national Journal of Philosophy and Interdisciplinary Studies)[1] — është një revistë ndërkombëtare filozofike dhe ndërdisiplinore e botuar në Republikën e Azerbajxhanit.[2] Ai u ofron lexuesve artikuj shkencorë në lidhje me Azerbajxhanin dhe filozofinë, historinë, kulturën, letërsinë, artin dhe fusha të tjera të shkencës botërore.[3][4]

Informacion në lidhje me ditarin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Revista “Metafizika” është regjistruar në Ministrinë e Drejtësisë së Republikës së Azerbajxhanit në vitin 2017 me numrin 4144. "Philosophy and interdisiplinary" është një revistë shkencore ndërkombëtare filozofike dhe ndërdisiplinore në fushën e shkencave në Republikën e Azerbajxhanit.[5]

Revista “Metafizika” botohet 4 herë në vit. Të gjithë artikujt në revistë në gjuhët anglisht, azerbajxhanas, turqisht, rusisht, persisht dhe arabisht pranohen dhe shtypen nëse marrin një mendim pozitiv nga ekspertët.[6]

Me vendim të Presidiumit të Komisionit të Lartë të Vërtetimit nën Presidentin e Republikës së Azerbajxhanit, revista "Metafizika" u përfshi në listën e botimeve shkencore periodike të rekomanduara për botimin e rezultateve kryesore të disertacioneve në Republikën e Azerbajxhanit mbi Filozofinë. dhe Sociologji, Shkenca Politike dhe Pedagogji.[7]

Gazeta e “Metafizika” e organizoi veprimtarinë e saj sipas ligjeve të Republikës së Azerbajxhanit, statutit të saj dhe kërkesave të standardeve ndërkombëtare. Qëllimi kryesor i revistës është të japë një kontribut të denjë në zhvillimin e shkencës, të njohë komunitetin shkencor me to duke mbuluar kërkimet e kryera në filozofi, teologji, sociologji, psikologji, histori, filologji, pedagogji, drejtësi, shkenca politike dhe ekonomike. në faqet e tij dhe të njohë komunitetin shkencor me problemet që mund të çojnë në diskutime të gjera shkencore. Ai do të kontribuojë në shpërndarjen e gjerë të rezultateve të kërkimit në nivelin e qasjes ndërdisiplinore, kërkimit mbi paradigmat dhe risitë e shkencës që do të krijojë një diskutim shkencor midis shkencëtarëve dhe studiuesve.[8]

Seksionet e ditarit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lexo gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Magazine "Metafizika" on the ISSN portal". portal.issn.org (gjuhë: anglisht).).
  2. ^ Në numrin e ri të revistës “Metafizika” janë botuar artikuj shkencorë të studiuesve që jetojnë jashtë”. azertag.az (gjuhë: Azerbajxhanisht).
  3. ^ "PUBLIKIME SHKENCORE TË MIRATUARA PËR PUBLIKIM ARTIKUJ NË REPUBLIKËN E AZERBAJZANIT". aak.gov.az (gjuhë: Azerbajxhanisht).
  4. ^ "INTERNATIONAL JOURNAL OF METAFIZIKA IN PHILOSOPHY AND INTERNATIONAL RESEARCH IN PARIS". journal-index.org (gjuhë: anglisht).
  5. ^ "About the Journal: Title: Metafizika". www.scholarimpact.org (Gjuha: Anglisht).
  6. ^ "ICI World of Journals METAFIZIKA". indexcopernicus.com (gjuhë: anglisht).
  7. ^ "A new issue of the magazine "Metafizika" (2022/2) is out." sesqazeti.az (gjuhë: Azerbajxhani).
  8. ^ Revista “Metafizika” është e regjistruar në indeksin ndërkombëtar të ndikimit të faktorit Arkivuar 29 nëntor 2022 tek Wayback Machine”. Science.gov.az (gjuhë: Azerbajxhanisht).

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]