Rob Lucci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rob Lucci (ロブ・ルッチ Robu Rucchi) është personazh fiktiv në anime dhe manga One Piece krijuar nga Eiichiro Oda.

Ai është anëtar i CP-0,[1] i cili më parë ishte anëtari më i fuqishëm i CP-9, njësi e fshehur që misioni ishte marrja e gjurmëve të Plutonit nga Icebergu. Si person i fshehur, Lucci punonte në një kompani për ndërtimin e anijeve Galley-La, ku punonte si sharrëxhi, me gozhda dhe vidhë. Pas mposhtjes së tij nga Luffy, Lucci u shkarkua nga Spandam duke i quajtur ata përgjegjës për shkatërrimin e Ennies Lobby nga Ekuipazhi i Kapelës prej Kashte.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si maragnoz, Rob Lucci asnjëhere nuk ka folur dhe preferonte të flas nëpërmjet pëllumbit të tij, Hattori duke përdorur të folurit me barkë. Pasi e zbuloi veten si anëtar i agjencisë inteligjente Cipher Pol, ai foli normal. Hattori gjithmonë rri në shpatullën e Lucci deri kur ai fillon të luftoj. Lucci duket se ka pasur rivalitet me Paulien dhe gjithmonë e qortonte për problemet e tij që kishte me para. Ata gjithmonë kanë luftuar, por gjithmonë lufta përfundonte para se dikush të fitoj.

Si agjent i fshehtë, Lucci është një person i ftohtë duke mos shfaqur asnjë emocion dhe as nuk u trondit kur e kuptoi se Franky kishte dije për gjurmët e Plutonit. Një tjetër shembull për ftohtësinë e tij ishte edhe kur deshi të vriste shokun e tij. Ai nuk tregoi asnjë ndjenjë për shokët e tij të CP9, sidomos Spandam.

Lucci nuk i pëlqen të fyhet. Gjatë luftës së tij me Luffy, ai nuk i kushtoi vëmendje Ussop deri kur ky i fundit e fyu atë. Ai poashtu nuk e pëlqen që dikush të tregoj dobësi, siq shihet kur ai thotë marinarëve të heshtin.

Në betejë, Lucci është një luftëtar i dhunshëm duke mos treguar dhembshuri tek tjerët. Ai zbuloi se arsyeja pse ai u bashkua me Qeverinë Botërore që ai të ketë të drejtë të vrasë njerëz. Ai ka dëshirë shumë të madhe për beteja, duke lënë që Spandam të mbyllë Portën e Drejtësisë në mënyrë që të luftojë me Monkey D. Luffy dhe bëri një buzëqeshje kur Luffy arriti duke përplasur derën.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si anëtar më i fuqishëm në CP9, afësitë e tij u njohën edhe nga Bartholomew Kuma i Shichibukai, duke thënë se asnjëri nuk e priti mposhtjen e Lucci, sidomos nga një pirat si Luffy.[2] Edhe kur ishte 13 vjeçar, Lucci ishte i aftë për vrasjen e 500 ushtarëve dhe piratëve pa ndihmën e asjkut. Humbja e tij e parë ishte nga Luffy, është e panjohur nëse fuqitë e Lucci janë ngritur kur ai u bashkua me CP0, ku konsiderohet organizata më e fuqishme mesin e Cipher Pol.

Rokushiki[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lucci ka pasur një trajnim jashtëzakonisht të fortë të Rokushiki (Gjashtë Fuqitë), duke zhvilluar variantet edhe më të fuqishme për secilin stil. Ai mposhti 500 ushtarë dhe piratë, duke përdorur vetëm dy stile; Shigan dhe Soru. Rokugan është teknika e tij më e fuqishme mjaftë për ta bërë trupin e Luffy të paralizuar.

Fruti i Detit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rob Lucci ka ngrënë frutin e maces, model: leopard, një frut i llojit Zoan, kur ai transformohet në leopard. Duke qenë një kafshë mishngrënëse, Lucci është më gjakatar dhe grabitqar se një përdorues i zakonshëm i klasës Zoan, i provuar kur ai lëndoi Luffyn me gërvishtje si një leopard i vërtetë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kur Lucci ishte tetë vjeç, ai u trajnua së bashku me tjerë në Rokushiki dhe në vrasje me shpresë që ata të bëheshin “më të fortë se drejtësia”.

Kur Lucci ishte trembëdhjetë vjeç, një mbretëri kishte pesëqind ushtarë të marrë peng nga një ekuipazh i piratëve, me kapitenin duke kërkuar të bëhej mbret i ri i mbretërisë. Ndërsa qeveria e pa mbretin të fillonte të pranonte humbjen, ata dërguan Luccin për t'u marrë me situatën.

Ai infiltroi në terrenin e të burgosurve dhe vrau të gjitha pesëqind pengjet në dhomë, duke neutralizuar kështu mundësinë e tregtisë dhe eliminimin e ushtarëve që Lucci besonte se ishte i dobët. Ai më pas masakroi të gjithë ekuipazhin e piratëve dhe e mori kokën e kapitenit si dëshmi. Gjatë ballafaqimit, ekuipazhi qëlloi mbi të me armë zjarri që e la atë me plagë të dukshme përgjatë shpinës. Fakti që ai mbijetoi këto të shtëna ishte treguesi i parë drejtuar Qeverisë Botërore se sa i fortë do të ishte Rob Lucci.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në japonisht, Rob Lucci dublohet nga Tomokazu Seki. Në Funianimation, Lucci dublohet nga Jason Liebrecht.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 801 dhe Epizodi 746
  2. ^ One Piece Kapitulli 474 dhe Epizodi 369