Jump to content

Universiteti Goce Delçev në Shtip

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti Goce Delçev - Shtip
Универзитет Гоце Делчев - Штип
LlojiPublik
Themelimi27 mars 2007
RektoriProfesor Sasha Mitrev, PhD
Stafi akademik
200+
Studentë~16000
Location,
KampusiUrban
AffiliationsEUA
Faqja zyrtarewww.ugd.edu.mk

Universiteti "Goce Delçev" në Shtip (maqedonisht: Универзитет Гоце Делчев Штип, Univerzitet Goce Delchev Shtip, shkurt. - UGD) është universiteti i dytë shtetëror në Maqedoni. Universiteti "Goce Delçev" – Shtip integron 13 fakultete të organizuara në 3 kampuse universitare. Ligjëratat realizohen në qendra arsimore të shpërndara në 12 qytete maqedonase. [1]

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti "Goce Delçev" në Shtip është themeluar nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, më 27 Mars 2007. Mbledhja e parë Konstituive e Kuvendit të Universitetit - Senati ishte mbajtur më 28 qershor 2007, në amfiteatrin e Fakultetit të Edukimit dhe Fakultetin e Xehetarisë, Gjeologjisë dhe Politeknikes. Në prani të Sekretarit Shtetëror për arsim Z. Pero Stojnovski dhe disa prej anëtarëve nga, Komisioni i Universitetit "Goce Delçev" si dhe përfaqësues nga nxënësit, studentët, profesorët, asistentët dhe qytetarët nga qyteti i Shtipit, Senatit të Universitetit miratoi unanimisht vendimin për të emëruar Prof. Sasha Mitrev PhD, profesor me orar të plotë në Fakultetin e Bujqësisë, në postin e Rektorit të Universitetit, për një mandat nga qershori 2007 deri në qershor të vitit 2011. 1300 ishin regjistruar në Universitet në vitin e parë shkollor. Universiteti "Goce Dellçev" ka filluar me 7 fakultete dhe një Shkollë të Lartë, si më poshtë: Fakulteti i Drejtësisë, Fakulteti i Ekonomisë, Fakulteti i Edukimit, Fakultetin e Xehetarisë, Gjeologjisë dhe Politeknikes, Fakulteti i Bujqësisë, Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe Teknologjive të Informacionit, Fakulteti i Muzikës si dhe Shkolla e Lartë e Mjekësisë. Që prej vitit akademik 2008/2009 Universiteti përfshin edhe 6 (gjashtë) fakultete te reja : Fakulteti i Mjekësisë, Fakulteti i Filologjisë, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike, Fakulteti i Teknologjisë dhe Fakulteti i Turizmit dhe Logjistikës së Biznesit.[2]

Organizimi dhe njësitë organizative[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fakultetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Fakulteti i shkencave te edukimit – Nikola Smilkov, PhD, Dekan
 2. Fakulteti i natyrës dhe shkencave Teknike – Zoran Panov, PhD, Dekan
 3. Fakulteti i Bujqësisë – Ilija Karov, PhD, Dekan
 4. Fakulteti i Shkencave Kompjuterike – Vlado Gicev, PhD, Dekan
 5. Fakulteti Ekonomik – Risto Fotov, PhD, Dekan
 6. Fakulteti juridik - Jovan Ananiev, PhD, Dekan
 7. Fakulteti i Muzikës, artit - Ilco Jovanov, PhD, Dekan
 8. Fakulteti i Mjekësisë – Rubin Gulaboski, PhD, Dekan
 9. Fakulteti i Biznesit Logjistikës dhe Turizmit - Nikola Dimitrov, Shok. Prof. PhD, Dekan
 10. Fakulteti i Filologjisë – Jovanka Denkova, Prof. Prof. PhD, Dekan
 11. Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike – Tatjana Atanasova Pacemska, Prof. Prof. PhD, Dekan
 12. Fakulteti i Teknologjisë – Vineta Srebrenkoska, Prof. Prof. PhD, Dekan
 13. Fakulteti i inxhinierisë Mekanike – Dejan Mirakovski, Prof. Prof. PhD, Dekan

Qendrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Interuniversity Cooperation Center
 • Lifelong Learning Center
 • E-learning Center
 • Quality Assurance Center
 • Public Relations Center
 • University Cultural Center
 • University Sports Center
 • IT-Center
 • Career Planning and Development Center

Institutet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Instituti i arkeologjisë dhe historisë
 • Instituti për gastronomi, ushqimin dhe dietetikën

Njësi tjera të brendshme organizative[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Biblioteka universitare

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "About the Goce Delcev University". Arkivuar nga origjinali më 27 mars 2017. Marrë më 30 mars 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ "History of the "Goce Delcev" University". Arkivuar nga origjinali më 26 gusht 2016. Marrë më 30 mars 2017. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)