Jump to content

Vigjilenca Demiraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dr. Vigjilenca Demiraj ka lindurne Tirane me 12. 01. 1954, Profesioni i Vigjilences eshte Gastrohepatolloge.

Ajo ka studiuarne Universiteti I Mjekesisë Tiranë, aktualisht punon pranë Spitalit Amerikan -2 dhe Spitalit  Santa-Plus. kërkuese shkencore Brenda dhe jashtë vendit ne fillim ne Kliniken e Gastro-Hepatologjise, QSU-N.Tereza Firencia, Ne 1978 martohet me Z. Gëzim Demiraj, pedagog, shef departamenti prane fakultetit të inxhinierisë mekanike, universiteti Politeknik i Tiranës. Pak muaj pas martese, për merita të vecanta, ai dërgohet për studime post-universitare, doktoraturë, në Paris, në Fakultetin Pier&Mari Kyri, ku qëndroi 4 vjet. Për rezultate të shkëlqyera, ai vlerësohet atje në shkallen sipërore, ekselent. Pas 7 vitesh ne mundëm te kemi nje vajzë te quajtur Linda.

Studimet e larta i kreu ne vitet 1973 - 1979 ne Degen e Mjekesise se pergjithshme te Fakultetit te Mjekesise ne Tirane . Diolomuar ne degen Mjekesi e pergjithshme , Nr 3663 - B Fillon pune ne Fakultetin e Mjekesise Tirane.

Vigjilienca Demiraj vazhdoi studimet ne 1973 - 1979 ne Degen e Mjekesise se pergjithshme te Fakultetit te Mjekesise ne Tirane. Diolomuar ne degen Mjekesi e pergjithshme, Nr 3663 - B Fillon pune ne Fakultetin e Mjekesise Tirane.

1985-1986 specializim pasuniversitar ne fushen e Gastro Hepatologjise. Diploma Gastrohepatologe. Nr 1068

1993 (Shkurt - Prill) Specializim ne fushen Didaktike ne kuadrin e Programit Tempus prane Universitetit Degli Studi di Firence , Itali.

1989- 1995 Studime pasuniversitare per fitmin e grades Doktor

1998 Spcializim ne fushen e kerkimeve shkencore fitimi i konkursit per studime kerkimore shkencore per vendet e Evropes Qendrore dhe ballkanike prane Universita Degli Studi di Padova Itali

1998 Kurs pasuniversitar ne Hepatologji Gth Hepatobiliary Scool Lubjana, Sllovenia.

1999 AIGE Pasuniversitar kurs British Columbia , Vankuvër, Kanada.

1999 SIED Pasuniversitar kurs British Columbia, Vankuvër, Kanada.

2002 EASL Pasuniversitar kurs Dubrovnik Kroacia

2009 Kurs pasuniversotar Twenty Second International course Therapeutic Endoscopy ztoronto Canada.

Ne 1978 martohet me Z. Gëzim Demiraj, pedagog, shef departamenti prane fakultetit të inxhinierisë mekanike, universiteti Politeknik i Tiranës. Pak muaj pas martese, për merita të vecanta, ai dërgohet për studime post-universitare,doktoraturë, në Paris, në Fakultetin Pier&Mari Kyri, ku qëndroi 4 vjet. Për rezultate të shkëlqyera, ai vlerësohet atje në shkallen sipërore, ekselent. Pas 7 vitesh ne mundëm te kemi nje vajzë te quajtur Linda.

Veprimtaria Profesionale

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vigjilenca Demiraj përfundon studimet nè Fakultetin e Mjekesisë  të Universitetit te Tiranës në vitin 1979, me rezultate të shkëlqyera, me notë mesatare 9.8. Duke qënë e tillë, ajo u bë shpejt anëtare e katedrës së sëmundjeve te brendeshme që në vitin e tretë te Fakultetit si dhe u zgjodh Sekretare e Përgjithshme e Këshillit Shkencor të Fakultetit. Së bashku me stafin e  profesoratit organizonte dhe drejtonte eventin më të rëndësishem shkencor te përvitshem në Fakultetin e Mjekesise, sesionin Shkencor Vjetor,ku paraqiteshin punimet më të mira shkencore te pë rbashkëta pedagog-studentelë. Pedagoge dhe nderkohe punoi edhe si mjeke specialiste e përkushtuar ndaj pacienteve prane Klinikës Universitare te Gastroenterologjise,

1979 - 1984 Poliklinika nr 4 mjeke e pergjithshme

1984 sherbimi gastrohepatollogjise QSUT

1990 1995 Departamenti i lendeve klinike Farmakologji

1996 Departamenti i lendeve paraklinike semundje te brendshme Fakulteti i Infiermierise

2000- 2007 Dep i semundjeve Interne Fakulteti i Mjekesise

2009 Dep i Shendetit Publik. Fakulteti iMjekesise Tirane.

2011- 2014 Sherbimi i Urgjences QSUT

2014 Ne pension

QSUT Nënë Tereza për më se shumë se 35 vjet. Aktualisht punon në  dy spitale të mëdhenj private. Në  1979 u emërua në Poliklinikën e Pergjitheshme Nr.4,Tiranë, dhe me pas, me 1984 u tërhoq nga Klinika Universitare e Gastro-Hepatologjise,QSU Nënë Tereza dhe Fakulteti i Mjek ësisë.Ne vitin 1993 merr titullin Doktor i Shkencave Mjekësore. Eshtë  njohëse e tre gjuhëve te huaja(me dëshmi postuniversitare) si dhe TOEFL. Ka dhënë provime të  tjera pasuniversitare dhe ka kryer specializime pasuniversitare dhe kërkime shkencore,brënda dhe jashtë vendit. Ka qenë kordinatore për Shqipërine në dy projekte te Komunitetit Europian, MOSES II dhe MOSES III.

Eshtë  autore dhe bashkëautore e shumë  artikujve shkencore dhe referateve në konferenca kombëtare ndërkombetare, në fushën e gastro-hepatologjisë si dhe shqipëruese e nje traktati amerikan, për të  sëmuret me sëmundje të melcisë, “Hepatiti, ky vrasës i heshtur”, i cili vjen për herë te parë në Shqipëri.

Vigjilenca DEMIRAJ. M.D.Ph.D.pedagoge dhe ish specialiste Gastro-Hepatologe pranë Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza, Universiteti I Mjekesisë Tiranë, aktualisht pranë Spitalit Amerikan -2 dhe Spitalit  Santa-Plus. kërkuese shkencore Brenda dhe jashtë vendit ne fillim ne Kliniken e Gastro-Hepatologjise,QSU-N.Tereza Firenze, Padova(Itali),Sloveni,Canada(Vancouver,Toronto),Croatia. Kam qënë kordinatore për Shqiperinë në dy projekte të Komunitetit Europian.

Eksperienca Permbledhese

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përvoja e Vigjilienca Demiraj

Fakulteti i Mjekësisë

M.D.

Fakulteti i Mjeksise

Prill 1984 - Tani 37 vjet 11 muaj

Univ.Hosp.Qendra"M.Tereza" Tirane Graphic

Mjeku Mjekësor

Univ.Hosp.Qendra"M.Tereza"Tirane

Prill 1984 - Tani 37 vjet 11 muaj

Univ.Hosp.Cent."M.Tereza" dhe Fakulteti i Mjekësisë Tiranë

Mjeku gastro-hepatolog

UNIVV.HOSP.CE

Ph.D. , M.D.

UNIVV.HOSP.CE

Prill 1984 - Tani 37 vjet 11 muaj

UNIV:HOSP:QEND: "M.TEREZA" TIRANE

Univ.Hosp.Cent. "M. Tereza".

Mjeku Mjekësor

Univ.Hosp.Cent. "M. Tereza"

1983 - 2009   26 vjet

QSUT N ënë Tereza për më se shumë se 35 vjet. Aktualisht punon në  dy spitale të mëdhenj private.Spitali Amerikan 2.

Lidhje Te jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dr. Vigjilenca Demiraj Tirana Albania (dolog.net) Arkivuar 25 shkurt 2022 tek Wayback Machine

https://alb-spirit.com/2020/12/15/liliana-pere-interviste-ekskluzive-me-doktoren-e-shkencave-mjekesore-vigjilenca-demiraj/ https://www.unekonsultohem.com/2016/10/mjeket-ne-tirane.html

“Tre Yjet” Hospital & Dental Clinic (business.site) Arkivuar 22 shkurt 2022 tek Wayback Machine

Mjeket ne Tirane ~ Une Konsultohem

Dr. Vigjilenca Demiraj Tre arsyet pse preken kaq shumë njerëz nga kanceri - Veritas