Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Biologjia/B

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Biologjia apo Vitrina Projekti Fjalori/B ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
B-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

  • Bari
    1. bar kamfuri (lat. Artemisia abrotanum ) i njohur esdhe si bar kamfuri është bimë në familjen e Pelinit ( lat. Asteraceae ).
    2. Bari mijfletësh (lat. Achillea) - Grup i mëse 85 lulave, të familjes Asteraceae. Rritet në Evropë dhe disa pjesë të Azisë. një numër shumë i vogël mund të gjindet edhe në Ameriken Veriore.
  • Bredhi i bardhë - Abies
    1. ( lat. Abies alba mil L.) ose bredh, brec, breth (Mokër, Korçë), mbrek (Shpat), brethëk (Krujë), çam (Tiranë).