Jump to content

Wikipedia:Projekti Fjalori/Polihistorik/Gj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Polihistorik apo Vitrina Projekti Fjalori/Gj ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Gj-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

 • Gjermania
  1. Mbretë gjermanë
   1. Albrecht I (Albrehti i I-rë, lindur më 1255 - 1308), mbret gjerman nga vitit 1298.[1]
  2. Hercug gjermanë
   1. Albrecht V (Albrehti i V-të, lindur më 1528 - 1579), hecug i Bavarisë nga vitit 1550.[1]
  3. Republika Federale e Gjermanisë, RF e Gjermanisë, RFGj, BR Deutschland, BRD
   1. Kancelar Federal; Bundes Kanceler
    1. Konrad Adenauer (Konrad Adenauer, lindur më 1876-1967), politikanë, gjermanë, kancelar i parë në RF të Gjermanisë në periudhën 1949 - 1963.[1]


 1. ^ a b c Vëretetuar nga dy, tre burime, përkthyer nga Hipi Zhdripi, paraqitur bazuar në serin për "duda" e "duduka" gjerman "Schuler Duden" Geschichte Ein Sachlexikon fur Schuele.- Shprehje të rëndësishme nga lënda e historis së përgjithëshme. Botues për duda e duduka me shpresë që më mirëkuptojnë: "DUDENVERLAG" Mannheim - Leipzig - Wien - Zurich, ISBN 3-411-05413-1.