Wikipedia:Projekti Fjalori/Polihistorik/H

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Polihistorik apo Vitrina Projekti Fjalori/H ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
H-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

 • Hercug, Herzog, Herflutur
  1. Albrecht V (Albrehti i V-të, lindur më 1528 - 1579), hecug i Bavarisë nga vitit 1550.[1]
  2. Anton II. der Gute ( Antoni I Miri, lindi më 1489 - 1544), hercug i Lothrigenit nga viti 1509.[1]
 • Humanizmi
  1. Aktivist
   1. Georgius Agricola (Georgius Agricola, lindur më 1494 - 1555), humanistë, mjekë, dhe mineralologë.[1]
 • Abeken Hajnrih (Heinnrich Abeken, lindur më 1808 - 1872), protestantë, prusianë, teologë, nëpunës ministrishë në Prusi.[1]


 1. ^ a b c d Vëretetuar nga dy, tre burime, përkthyer nga Hipi Zhdripi, paraqitur bazuar në serin për "duda" e "duduka" gjerman "Schuler Duden" Geschichte Ein Sachlexikon fur Schuele.- Shprehje të rëndësishme nga lënda e historis së përgjithëshme. Botues për duda e duduka me shpresë që më mirëkuptojnë: "DUDENVERLAG" Mannheim - Leipzig - Wien - Zurich, ISBN 3-411-05413-1.