Wikipedia:WikiProjekti Importimi automatik i artikujve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shkurtimi: WP:IAA

Importimi automatik i artikujve është një projekt që synon shtimin në masë të artikujve në Wikipedia. Shtimi bëhet në mënyrë të organizuar përmes robotëve, të cilët shfrytëzojnë një databazë të ndërtuar nga përdoruest.

Synimi[Redakto nëpërmjet kodit]

Krijimi i 100.000 artikujve.

82.964 

Para se të filloni[Redakto nëpërmjet kodit]

Pyetje të shpeshta[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Si të regjistrohem në Wikipedia?
  2. Çfarë janë robotët?
  3. Si të krijoj një robot në platformën pywikipedia?
  4. Si të importoj automatikisht artikuj?

Burime për databaza[Redakto nëpërmjet kodit]

Kujdes! Jo çdo gjë që jepet prej burimeve është e saktë.

Burimi Përshkrimi
Templatetiger Përmbledh të dhënat e kartelave nga 44 wikiprojekte në formë tabelare (info deen).
www.statoids.com Të dhëna gjeografike (popullsia, sipërfaqja, kodi ISO) për çdo ndarje administrative të nivelit të parë dhe të dytë.
www.fallingrain.com Të dhëna gjeografike (sipërfaqja, koordinatat, lartësia) për çdo vendbanim. Listimi mund të bëhet sipas hierarkisë së niveleve ose sipas rendit alfabetik.
www.world-gazetteer.com Të dhëna gjeografike (sipërfaqja, koordinatat, popullsia) për vendbanimet kryesore. Listimi mund të bëhet sipas hierarkisë së niveleve.
www.citypopulation.de Të dhëna për popullsinë e vendbanimeve kryesore. Në të ruhen të gjithë regjistrimet e zyrtare dhe përllogaritjet e popullsisë.

Pjesëmarrës[Redakto nëpërmjet kodit]

Operatorë Operatorë[Redakto nëpërmjet kodit]

Robot Robotë[Redakto nëpërmjet kodit]

Nënprojekte[Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti është i hapur Vendbanimet - shtimi automatik i artikujve me temë nga vendbanimet e botës.
Projekti është i hapur Biografia - shtimi automatik i artikujve biografikë.

Projekte të ngjashme[Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto nëpërmjet kodit]