CP9

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Cipher Pol Number 9' (サイファーポール Saifā Pōru Nanbā Nain) ose shkurt CP9, është organizatë e Cipher Pol që paraqitet në anime dhe manga One Piece. Organizata është e formuar nga njerëzit që mund të përdorin teknika të Rokushiki (Gjashtë Fuqitë).

Ndryshe nga tetë grupet zyrtare të Policisë së Shifrës, anëtarët e CP9 nuk janë të përqendruar në mbledhjen e inteligjencës, por në vend të kësaj vrasja e kujtdo që perceptohet si një kërcënim për Qeverinë Botërore. Anëtarët janë mbledhur në fëmijëri dhe janë të trajnuar si fizikisht ashtu edhe mentalisht për t'u bërë vrasës të fuqishëm , duke hedhur poshtë emocionet për t'u bërë më efikas në misione. Rob Lucci, anëtari më i fuqishëm i historisë së organizatës, ishte bërë pothuajse i paaftë për mëshirë ose pranimin e dobësisë për shkak të kësaj; Megjithatë, anëtarët e rinj si Kaku kanë demonstruar një spektër më të gjerë të emocioneve dhe madje dhe dhembshurisë, duke dëshmuar se formimi i mendjes nuk është gjithmonë i suksesshëm.

CP9 ishte ndarë në dy grupe, kur i gjithë grupi nuk ishte i nevojshëm për një mision. Një grup përbëhet nga Kaku, Blueno, Kalifa dhe udhëheqësi Lucci; ky grup u dërgua në Water 7 për të marrë hartat e Plutonit të Armëve të Lashtë nga Iceburg. Grupi tjetër u dërgua për të shtypur disa anëtarë të Ushtrisë Revolucionare, të udhëhequr nga Jabra dhe duke pasur Fukuro dhe Kumadori nën të.

CP9 janë të bazuara në Kullën e Drejtësisë të Enies Lobby, ku ata veprojnë si kujdestarët përfundimtarë të Portës së Drejtësisë. Është thënë se reputacioni i Enies Lobby për të qenë i pamundur për t'u pushtuar është për shkak të gjeneratave të CP9 dhe fuqisë së tyre. U theksua gjithashtu se kjo gjeneratë e CP9 është më e forta në historinë e saj. Për shkak të fuqisë së tyre të jashtëzakonshme, duket se ata të gjithë kanë qëndrime arrogante dhe pompoze; për shkak të kësaj, anëtarët e CP9 absolutisht refuzojnë të besojnë se “një pirat (pa marrë parasysh se sa i fuqishëm) mund t'i mposhtin ata”, gjë që përfundimisht shkaktoi rrëzimin e tyre në duart e Ekuipazhit të Kapelës prej Kashte.

CP9 ka privilegje të posaçme që nuk janë në dispozicion të skuadrave normale Cipher Pol, të tilla si autorizimi për të vrarë ndonjë person të perceptuar si një kërcënim për stabilitetin botëror. Ata janë trajnuar gjithashtu që nga fëmijëria në stilin e arteve marciale Rokushiki, një stil që disa të tjerë e dinë. CP9 iu dha gjithashtu aftësia për të nisur një Buster Call, nën autoritetin e Admiralit Aokiji, por vetëm një herë.

Anëtarët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Spandine: E la grupin dhe u pasua nga djali i tij Spandam
 • Laskey: E la grupin, i panjohur
 • Spandam: U plagos nga Usopp, Franky dhe Nico Robin. Më vonë u bë anëtar i CP0.
 • Funkfreed: E panjohur
 • Rob Lucci: U mposht nga Monkey D. Luffy, u shkarkua nga grupi dhe u bë i arratisur; më vonë u bë anëtar i CP0.
 • Hattori: U shkarkua nga grupi dhe u bë i arratisur; më vonë u bë anëtar i CP0 së bashku me zotëriun e tij, Rob Lucci.
 • Kaku: U mposht nga Roronoa Zoro, i shkarkuar nga grupi dhe u bë i arratisur; më vonë u bë anëtar i CP0.
 • Jabra: U mposht nga Sanji, u shkarkua nga grupi dhe u bë i arratisur
 • Blueno: U mposht nga Monkey D. Luffy, u shkarkua nga grupi dhe u bë një i arratisur
 • Kumadori: U mposht nga Tony Tony Chopper, u dëbua nga grupi dhe u bë i arratisur
 • Fukuro: U mposht nga Franky, u shkarkua nga grupi dhe u bë i arratisur
 • Kalifa: U mposht nga Nami, u dëbua nga grupi dhe u bë e arratisur
 • Nero: U mposht nga Franky, u lëshua nga grupi dhe u hodh në oqean nga Lucci.

Historia e hershme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nuk dihet saktësisht se sa kohë ka qenë CP9, por dihet se ata ekzistonin 20 vjet më parë. Kur ata morën pjesë në incidentin e Oharës, ata u drejtuan nga Spandine, babai i Spandamit. Në vitin 1507, Lucci u bashkua me CP9 në moshën 13 vjeçare, pasi përfundoi stërvitjen e tij në atdheun e Cipher Pol dhe fitoi famë të menjëhershme pas vrasjes së 500 rojeve mbretërore dhe piratëve që u përpoqën të merrnin mbretërinë e paemërtuar. Në vitin 1514, Spandam u bë drejtor i ri CP9, duke zëvendësuar babanë e tij i cili ende jeton në këtë histori.

Në vitin 1517, Spandam dërgoi katër agjentë për të punuar në fshehtësi për të spiunuar në Iceburg. Kalifa u bë sekretare e Iceburgut, Blueno u bë një shërbëtor e një lokali, dhe Lucci dhe Kaku u bënë ndreqës të anijeve në Galley-La Company.

Megjithatë, Iceburg e dinte se Qeveria Botërore ende po spiunonte mbi të. Pasi dëgjoi nga Kalifa se Franky ishte gjallë dhe donte ta shihte, Iceburg e ktheu atë larg. Kaku madje kujtoi se Franky hyri në Shtabin Galley-La. Më vonë, Iceburg i dha modelin Franky për ruajtje dhe fshehu planin e rremë në kasafortën e tij të sigurt.

5 vjet më vonë, para Water 7 Arc, Aokiji njoftoi Spandamin për ardhjen e Robinit dhe i dha leje për të përdorur Buster Call me Golden Den Den Mushi. Në këtë pikë, Spandam pothuajse kishte njësinë e tij në Water 7 të përfundojë misionin, por u detyrua të shtyjë përfundimin deri sa një agjent njoftoi ardhjen e Robinit.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Në kapitullin 518, në vendin ku trajnohen CP9 është bazuar në Kullën e Lindjes në Jiang Xin Yu në Wenzhou, Kinë.[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ SBS 80 page 64