Charlotte Katakuri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Charlotte Katakuri (シャーロット・カタクリ Shārotto Katakuri) është personazh fiktiv në anime dhe manga One Piece krijuar nga Eiichiro Oda. Ai është djali i dytë dhe fëmija e tretë e Familjes Charlotte[1] dhe një nga tre komandantët e Piratëve të Big Mom. Ai është Ministër i Miellit të Vendit Totto që qeverisë ishullin Komugi. Katakuri është personazhi i tretë me shpërblimin më të madh në seri prej 1,057,000,000 beri.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Katakuri ka një sjellje shumë serioze, pa marrë kuptim, duke u kujdesur shumë për objektivat e ekuipazhit dhe familjes së tij. Me Ambicien e tij të Vëzhgimit që e lejon atë të shohë pak në të ardhmen dhe të bëjë thirrje të mençura për gjykim, ai është i përkushtuar që në mënyrë efikase të merret me të gjitha kërcënimet e mundshme brenda afërsisë së tij dhe kështu është mes disa fëmijëve të Charlotës që mund të shihen duke vepruar pa udhëzime nga vetë Big Mom. Kjo është treguar kur ai vrau shpejt Jigra pasi kishte parashikuar tentativën e tij për vrasjen e nënës së tij, ose kur ai menjëherë vendosi të vriste vetë Sanji kur parashikoi që plani fillestar i vrasjes dështonte, duke mos pritur që Big mom të vendoste se çfarë të bënte.

Ndryshe nga vëllau i tij Charlotte Cracker, ai nuk mburret me aftësitë dhe fuqitë e tij, por ai është i fokusuar të arrijë qëllimit të tij sa më shpejt që është e mundur. Kjo u tregua kur ai dëshironte ta eliminonte Luffy para se të bëhet kërcënim për nënën e tij në të ardhmen. Ndryshe nga vëllezërit dhe motrat e tij, Katakuri nuk nënvlerëson armikun e tij siq shihet kur ai insistoi të shkoj në anijen e armikun si shancë e përkryer për të pritur, në rast nëse armiku i'a arrin me sukses të largohet nga ishulli.

Kur është fjala për luftën, Katakuri duket të jetë i bindur në aftësitë e vartësve të tij dhe të ndërhyjë vetëm kur e sheh atë absolutisht të domosdoshëm. Ky qëndrim ishte i pari i nënkuptuar kur i tha nënës së tij se as ai nuk mundi të parandalonte trazirat e ardhshme të shkaktuara nga kapelet e kashtës gjatë ceremonisë së dasmës. Katakuri është një persona i cili lavdëron aftësitë e armikut e tij siq shihet kur ai lavdëroi Brook që mposhti ushtarët e shahut. Në betejë ai është jashtëzakonisht i qetë pasi kjo e bën Ambicien e tij të Vëzhgimit të shoh të ardhmen dhe ai mund ta humb ambicien vetëm nëse humb kontrollin siq shihet kur Luffy pa fytyrën e vërtetë të tij.

Katakuri është gjithashtu një njeri i nderuar i cili nuk i pëlqen njerëzit e tjerë që ndërhyjnë në luftimet e tij. Edhe pse ai e konsideron Luffy armikun e tij dhe dëshiron ta eliminojë personalisht para se të bëhet kërcënim, ai dëshiron ta mposhtë atë në mënyrë të drejtë. Pas zbulimit se Flampe ishte ajo që sulmoi Luffy dhe ulte performancën e tij në luftë, Katakuri e lëndoi veten në të njëjtin vend që ai e plagosi Luffy për të kompensuar dhe me zell bërtiti në Flampe për ndërhyrjen në luftën e tij dhe zbuloi fytyrën e tij të plotë për të ndaluar ndërhyrjen e saj në duelin midis burrave edhe nëse kjo do të shkaktonte që Flampe të humbte respektin për të.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shpërblimi i tij prej 1,057,000,000 beli tregon se Katakuri konsiderohet jashtëzakonisht i rrezikshëm nga Qeveria Botërore. Sipas shokëve të ekuipazhit, Katakuri është komandanti më i fuqishëm brenda ekuipazhit dhe asnjëhere nuk ka humbur në asnjë betejë. Lajmërimi i Brûlée për mposhtjen e Katakurit tronditi të gjithë ekuipazhin dhe vëllau i tij Oven e quajti Katakurin si një legjendë për rekordin e tij të fitores. Edhe si një fëmijë, fuqia e tij u krahasua me atë të një "përbindëshi".[2]

Forca dhe saktësia e madhe e Katakurit i lejon atij të veprojë si snajper dhe gjuajtës. Katakuri është shumë i aftë për të hedhur një kokërr pelte si plumba të improvizuara me saktësi të madhe. Ai mund të godiste Jigra në kokë nga aq larg sa Bege nuk e vinte re, dhe më vonë do të kishte goditur Sanjin po ashtu sikur ky i fundit të mos shmanget në momentin e fundit. Ai mund edhe të xhirojë disa kokrra pelte në të njëjtën kohë për të goditur objektiva të shumëfishta në të njëjtën kohë.

Katakuri është një luftëtar dorë me dorë jashtëzakonisht i aftë. Kombinuar me frutin e tij të detit, ai luftoi duke kopjuar disa teknika të Luffy. Reflkesi dhe shpjetësia e tij kombinuar me Ambicien e tij të Vëzhgimit, ai mundi të shmang goditjet e Luffy në formën e tij Snakeman, edhe pse goditjet e këtij të fundit ishin më të shpejta.

Fruti i Detit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Katakuri ka ngrënë frutat e mochi, një frut i llojit Paramecia që e lejon atë të krijoj, kontrolloj dhe transformohet në mochi sipas dëshirës. Me Ambicien e tij të Vëzhgimit, Katakuri transformohet në mochi për të shmangur goditjet e kundërshtarit duke menduar se fruti i tij është i llojit Logia. Mirëpo kjo aftësi për të shmangur shfuqizohet nëse Katakuri humb qetësinë e tij. Katakuri mund të transformojë çdo material inorganik në mochi.

Haki[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Katakuri është një nga personat që mund të përdorë tri lloje të Ambicies (Haki).

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjatë fëmijërisë së tij, zakonet e ngrënies së Katakurit shkaktuan madhësinë e gojës së tij. Si rezultat, ai u shmang dhe u largua nga të tjerët për shkak të paraqitjes së tij, por ai ishte mjaft i fortë për t'i shmangur dhunuesit, duke i bërë ata të iknin nga frika. Disa nga vëllezërit e motrat e tij si Perospero, Oven, Daifuku dhe Brûlée nuk e përqeshin atë, ndonëse Perospero dikur i tha Katakurit se do të ishte në gjendje të bënte miq në qoftë se ai fsheh gojën e tij. Në një rast, disa djelmosha u rrahën nga Katakuri si shenjë hakmarrje për prerjen fytyrës së Brûlée. Duke fajësuar naviete e tij për sulmin në Brûlée, Katakuri vendosi të bëhej një njeri i pamëshirshëm dhe i ftohtë për t'i bërë të gjithë të frikësoheshin në mënyrë që të mbronte vëllezërit e motrat dhe familjen e tij.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në japonisht, zëri i Katakurit bëhet nga Tomokazu Sugita.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 860 dhe Epizodi 830
  2. ^ One Piece Kapitulli 893