Piratët e Big Mom

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Piratët e Big Mom (ビッグ・マム海賊団 Biggu Mamu Kaizokudan) është një ekuipazh fiktiv e udhëhequr nga një nga katër perandorët Charlotte Linlin, e njohur ndryshe si Big Mom. Ata kontrollojnë vendin Tokën Totto, me kapitenën që sundon si mbretëreshë dhe baza e tyre është Ishulli Whole Cake, ishulli kryesor i vendit.

Jolly Roger[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jolly Roger i Piratëve Big Mom është një kafkë me buzë të trasha dhe veshur me një tricorne pirate bazuar në pamjen e kapitenit të tyre, në një sfond me gëzof (i cili mund të përfaqësonte flokët e Linlinit në një farë mënyre) me disa kallamërinj të karamele të kaluara prapa saj (një në të djathtë , tre të grumbulluar së bashku në të majtë), në vend të kryqëzatave normale. Një pemë është parë duke dalë nga kallami në pjesën e poshtme të djathtë.

Ashtu si Piratët e Mjekërrbardhit, ekuipazhi ka një Jolly Roger më të thjeshtë, të përbërë nga eshtrat e kryqëzuar të zakonshme të kafkës, por mbajtja e buzëve të mëdha të origjinës.

Organizata[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ashtu si shumica e ekuipazheve të udhëhequra nga Yonko, Piratët Big Mom janë të organizuara rreth një grupi qendror të piratëve që lundrojnë direkt nën Big Mom dhe ekipet e ndryshme vartëse që punojnë direkt në urdhrat e saj, duke lejuar ekuipazhin të operojë si një flotë masive pirate. Piratët Big Mom janë ndërtuar shumë rreth anëtarëve të familjes Charlotte, me fëmijët që përbëjnë një pjesë të madhe të ekuipazhit të saj, si dhe drejtuesit e saj dhe luftëtarët më të aftë; megjithatë, nuk dihet saktësisht se sa prej fëmijëve të saj janë anëtarë të drejtpërdrejtë të ekuipazhit të saj. Big Mom adresohet nga e gjithë ekuipazhi i saj, familja apo jo, si "Mama".[1]

Hierarkia e ekuipazhit është e ngjashme me Piratët e Donquixote dhe Piratët e Bishave, ku ka një kapiten, disa zyrtarë të elitës, shumë oficerë të rregullt dhe një legjion i anëtarëve të rangut më të ulët. Në këtë rast, Big Mom vepron si kapiten, me tre komandant që punojnë drejtpërdrejt nën të. Nga ana tjetër, fëmijët e tjerë të familjes Charlotte dhe luftëtarët u përgjigjen atyre. Pjesa më e madhe e ekuipazhit përbëhet nga dhjetëra mijëra homies, veçanërisht paqeruajtësit e shahut dhe njerëzit e racave të ndryshme.

Disa nga anëtarët e familjes kanë skuadrat e tyre personale në ekuipazh. Skuadrat e njohur të familjes janë të Cracker, Smoothie, dhe Daifukut.

Disa luftëtar i'u janë caktuar një rang, ranget janë emëruar pas figurave të shahut:

  • Kullat - si Capone Bege, i cili u ngarkua si sigurim në Festën e Çajit.
  • Kalorësit - si Tamago.
  • Oficerët - si Pekoms.

Tre Komandantët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tre Komandantët e Ëmbël ( (スイート3将星 Suīto San Shōsei) shërbejnë si ekzekutiva të nivelit të lartë, duke patur autoritet të plotë, nderim dhe aftësi të njohur direkt pas Big Mom. Ata janë parë të kenë disa nga shpërblimet më të larta aktive të çdo pirati të njohur deri më tani, secila prej të cilave ndodhet rreth 1 bilion beli, e cila siguron besim të mëtejshëm për nivelin e tyre të madh të kërcënimit. Në të vërtetë, forca e një komandanti të ëmbël konsiderohet kaq i madh sa që humbja e një njeriu konsiderohet gati e pakuptueshme për pjesën tjetër të ekuipazhit të lidhur. Është shpallur një moment krize, duke rezultuar në një hakmarrje të shpejtë dhe të furishme nga Big Mom për t'u marrë me partinë përgjegjëse. Pas humbjes së Snack nga Urouge, ajo thirri një stuhi të ashpër të motit dhe e kishte Cracker dhe trupat e tij të dërgohen në mënyrë të shkurtër për ta mposhtur atë. Prandaj, pas humbjes së Cracker nga Luffy dhe Nami, një tjetër stuhi u thirr dhe një ushtri e forcave të saj elite (që përfshinte shumë nga fëmijët e saj) u dërguan për të nënshtruar kërcënimin. Pas humbjes dhe zvogëlimit të Snack, askush nuk u zgjodh për të zëvendësuar pozicionin e tij të lirë, në vend të kësaj, pozita e komandantit të katërt u hoq plotësisht.

Kur u transmetua se Katakuri, më i fuqishmi nga komandantët e ëmbël dhe modeli i të gjithë familjes, u mund nga Luffy, ekuipazhi u bë jashtëzakonisht i zemëruar dhe ishte i zjarrtë për vrasjen e Luffy në hakmarrje, ndërsa gabimisht e akuzonte atë për përdorimin e fshehtë të metodave për të arritur fitore.

Tre Komandantët e tanishëm janë: Charlotte Katakuri, Charlotte Cracker dhe Charlotte Smoothie. Charlotte Snack ishte poashtu komandantë, por pozita e tij u hoq pasi u mposht nga Urouge.

Ekzekutivët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

70 prej 80 antarëve të ekuipazhit janë konfirmuar si antarë ekzekutivë të Piratëve Big Mom. Vito, një nga piratët në ekuipazhin e Capone Bege, i referonte katër prej tyre, Perospero, Compote, Daifuku dhe Oven si “përbindësha” duke thënë se ata janë të fuqishëm gati si tre komandantët. Perospero gati i vrau Brook dhe Chopper me aftësinë e tij, por u pengua nga Pedro. Grushtat e Oven janë të nxehta gati për të djegur çdo gjë, ashtu siq e paralajmëroi Jinbe Pedron të mos ta bllokonte sulmin e Ovenit. Fuqia e Daifukut është aq e madhe sa shuplaka e tij e dërgoi Pudding në një distancë të largët.

Homies[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Big Mom përdor frutat e saj të detit, Soru Soru no Mi (shqiptimi japonisht i “soul”. Soul do të thotë shpirtë), për të krijuar një ushtri të bindur të quajtur "Homies". Këto homies mund të ndahen në tri grupe: Homies Speciale, të cilat janë lindur nga shpirti i Big Mom dhe përbëhen nga Zeusi, Prometeu dhe Napoleoni; Homies luftëtar, të cilat përbëhen nga ushtarët e shahut, ushtarët e biskotave dhe tanket tarte; dhe Homies dekorative, të cilat përbëhen nga shumë pemë, ëmbëlsira, lule, karrige, ushqime dhe objekte të tjera që kanë marrë jetë nga Big Mom.

Shërbyer përkrah homies janë mijëra njerëz që jetojnë në mënyrë të natyrshme që shërbejnë si ushtarë në ushtrinë e Big Mom. Pavarësisht se janë anëtarë më të dobët dhe më të ulëta të ekuipazhit, ata kanë një shkallë të madhe diversiteti, dhe përbëhen nga njerëzit, minks, xhuxhat, dhe ndoshta edhe peshqit. Disa nga këta ushtarë kanë estetikë personale, me një skuadër të përbërë nga një burrë i madh me një veshje të bardhë që udhëheq një grup xhuxhësh si njereëz me mjekërr.

Aleatët dhe Vartësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Piratët Big Mom kanë ekipe të ndryshme vartëse, disa prej të cilave ishin tashmë grupe të njohura pirate në të drejtën e tyre. Për një ekuipazh që të lundrojë nën Big Mom, antarët e rinj duhet të kenë linjat e gjakut të lidhura me familjen e saj; kjo kërkon një martesë politike. Procesi i rekrutimit të ekuipazhit është se Linlin do të martohej fëmijët e saj, kryesisht pa marrë parasysh interesin e tyre, me qëllim të forcimit të grupit të saj pirate.

Këto më parë përfshinin Piratët e Diellit, udhëhequr nga një ish-Shichibukai, Jinbe, dhe Piratët e Tankut të Zjarrit, udhëhequr nga një nga Gjenerata më e Keqe, Capone Bege. Sipas kërkesave të Big Mom, zv.kapiteni i Piratëve të Diellit, Aladine u martua me vajzën e saj të 21-të, Praline, ndërsa Bege u martua me vajzën e saj të 22-të, Chiffon.

Në rast se një nuse ose një dhëndër nga një familje e jashtme ka lidhje të shumta ekzistuese, ata duhet të prishin ato që janë jashtë marrëveshjes politike me Big Mom. Ky ishte rasti me Sanji Vinsmoke, anëtarësimi i të cilit në Piratët e Kapelës prej Kashte ishte një besnikëri jashtë marrëveshjes së rënë dakord midis patriark familjes Vinsmoke dhe matriark familjes Charlotte, dhe që prandaj kërkohej të humbiste.

Territoret[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Toka Totto është një arkipelag që përbën 35 ishuj që janë nën sundimin e Big Mom dhe ekuipazhi i saj.

Fuqitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

E udhëhequr nga një Yonko, Piratët Big Mom janë një nga katër ekuipazhet më të fuqishme të piratëve në botë. Disa anëtarë të treguar janë provuar të jenë luftëtarë të frikshëm, të aftë për të luftuar dhe për të marrë piratët e rremë të dukshëm dhe famëkeq si Caribou dhe disa anëtarë të Gjeneratës më të Keqe. Për shkak se Big Mom është në gjendje të vendosë shpirtra në kafshë dhe objekte të pajustifikuara, ajo ka legjione të panumërta të luftëtarëve të njohur si "Homies" që mund të trondisin edhe kundërshtarët e fortë, veçanërisht brenda Vendit Totto. Piratët e Diellit, një ekuipazh i fuqishëm i peshqve, ishin të frikësuar nga mundësia që binin në favor të Big Mom dhe ikën kur kapiten i tyre zyrtarisht i ndërpreu lidhjet me të.

Për më tepër, Linlin ka shumë ishuj nën kontrollin e saj përveç arkipelagut të Tokës Totto dhe qytetarët e Ishullit të Peshqit, nga frika e zemërimit të saj, ranë dakord të prodhojnë dhjetë ton karamele që ajo urdhëron çdo muaj. Njohuri e zakonshme për të gjithë në Botën e Re është se "ftesa e saj" për festën e saj të çajit është vetëm në emër dhe se është një urdhër absolut i mbledhjes. Refuzimi do të rezultonte me dërgimin e një kuti që përmbante kokën e dikujt që e njohin personalisht, edhe nëse ai person është dikush me forcë të dukshme ose në një pjesë tjetër të detit përtej Calm Belts dhe Red Line; kjo tregon se sa e gjërë është fuqia e ekuipazhit.

Si një Yonko, partnerët e Big Mom me disa ekipe dhe grupe përmes martesave politike për të rritur forcën e ekuipazhit të saj, si piratët e tankut të zjarrit dhe piratët e diellit, edhe pse të dy këta ekuipazhe vazhdonin të gabonin prej saj. Ekuipazhi është gjithashtu i lidhur me aktivitetet e Nëntokës, veçanërisht nëpërmjet përfshirjes së tij në tregti ilegale, pasi Big Mom do të shfaqte mjaftueshëm për të autorizuar shokët e Caesar Clown në kryerjen e hulumtimeve klandestine në emër të saj me financim të duhur. Pekoms dhe Tamago u panë gjithashtu duke i kushtuar vëmendje transmetimit të Caesar Clown për një armë të paligjshme kimike të shkatërrimit në masë. Big Mom gjithashtu u përpoq të formonte një aleancë me familjen famëkeqe Vinsmoke për të marrë teknologjinë e Germa 66, por pasi nuk arriti të vriste familjen, të dy grupet u bënë armiq.

Piratët Kid, Piratët On Air dhe Piratët Fallen Monk nga Gjenerata më e Keqe arritën në territorin e Big Mom. Kapiteni i Fallen Monk, Urouge mposhti Snack, një nga komandantët e ekuipazhit, por u mposht nga tjetri komandantë, Cracker. Piratët Kid arritën të lëndonin një nga komandantët, por gjithsesi ata u detyruan të largoheshin nga territori ende pa e parë fytyrën e Big Mom.

Thuhet se nëse një ishull nuk paguan nderimet e saj, Big Mom do ta shkatërrojë atë duke përdorur ushtrinë e saj të "përbindëshave". Meqenëse Big Mom ka kthyer Tokën Totto në një vend për të gjitha racat për të jetuar në harmoni, dhe kishte fëmijë me raca të shumëfishta, ekuipazhi i saj është jashtëzakonisht i larmishëm dhe është treguar të shfaqë pothuajse çdo racë, madje edhe të rralla si Fisi i Tre Syve , dhe aftësitë e ndryshme mburren nga këto raca. Përjashtimi më i dukshëm është se nuk ka gjigantë në ekuipazh për shkak të armiqësisë së Big Mom me ta, edhe pse ajo vetë posedon madhësi dhe forcë të barasvlefshme dhe synon të bëjë familjen e saj po aq të madhe.

Ashtu si shumë piratë të Botës së Re, Piratët Big Mom kanë shumë më tepër përdoruesit e frutave të detit në ekuipazhin e tyre sesa zakonisht shihet në detet më pak të rrezikshme. Shumica e tyre (siç janë Charlotte Cracker, Perospero, Mont-d'Or dhe Big Mom) kanë treguar aftësi shumë të fuqishme ose të dobishme dhe janë shumë të aftë dhe kreativ në përdorimin e tyre. Si rezultat, përpjekja për të angazhuar ekuipazhin e saj (sidomos disa anëtarë në të njëjtën kohë ose thellë në territorin e tyre) mund të jetë jashtëzakonisht e paparashikueshme dhe e rrezikshme për të papërgatituren. Anëtarët më të lartë të ekuipazhit janë gjithashtu jashtëzakonisht të aftë me Haki (Ambicia), pasi Big Mom posedon Ambicien e Pushtimit, dhe komandantët e ëmbël, Cracker ka Ambicien e Armatimit jashtëzakonisht të vështirë, ndërsa Charlotte Katakuri ka Ambicien e Vëzhgimit aq të avancuar që lejon atij për të parë pak në të ardhmen. Sipas Vito gjatë festës së çajit të Big Mom, ka disa anëtarë të ekuipazhit që ai e konsideron si "përbindësha" përveç komandantëve të ëmbël Katakuri dhe Smoothie, e cila përfshin disa nga fëmijët e saj më të madh: Charlotte Perospero, Charlotte Compote, Charlotte Daifuku dhe Charlotte Oven.

Numri i madh i përdoruesve të frutave të detit në ekuipazh mund të jetë gjithashtu një dobësi e madhe për ekuipazhin kur ata dalin në det, si kur ata u përpoqën të shkonin kundër Piratëve të Bishave dhe për të lundruar në ujërat e rrezikshme rreth Vendit Wano, një sulm i vetëm nga King menjëherë vihet në rrezik.[2]

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 651 dhe Epizodi 570
  2. ^ One Piece Kapitulli 930