Jump to content

Deborah Meier

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Debora Meier

Deborah Meier (6 prill 1931) është një pedagoge amerikane që shpesh konsiderohet themeluese e lëvizjes moderne të shkollave të vogla . [1] [2] Pasi kaloi disa vite si mësuese kopshti në Çikago, Filadelfia dhe më pas në qytetin e Nju Jorkut, në vitin 1974, Meier u bë themeluesi dhe drejtor i shkollës alternative Central Park East, e cila përqafoi idealet progresive në traditën e John Dewey në një përpjekje për të ofruar edukim më i mirë për fëmijët në East Harlem, brenda sistemit të shkollave publike të qytetit të Nju Jorkut. [3]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Meier më pas punoi për të hapur dy shkolla të tjera të vogla publike fillore, Central Park East II (ku shërbeu edhe si drejtoreshë) dhe River East, të dyja në East Harlem. Në vitin 1984, me ndihmën dhe mbështetjen e Koalicionit të Shkollave Thelbësore të Ted Sizer, Meier themeloi Shkollën e Mesme të Central Park East. Suksesi i këtyre shkollave është dokumentuar në Central Park East të David Bensman dhe të diplomuarit e tij: Mësimi nga zemra (2000), dhe në filmin dokumentar të Frederick Wiseman, "High School II" (1994), ndër shumë botime të tjera. Gjatë kësaj kohe dhe më pas, Meier ndihmoi në krijimin e një rrjeti shkollash të vogla në qytetin e Nju Jorkut bazuar në parimet progresive. [4] Në vitin 1996 Meier u zhvendos në Boston, ku u bë drejtoresha themeluese e një shkolle të vogël piloti K-8, Mission Hill School, brenda sistemit të Shkollave Publike të Bostonit . [5] Ajo ka qenë në fakultetin e Shkollës së Edukimit Steinhardt të Universitetit të Nju Jorkut, si studiuese e lartë dhe profesoreshë ndihmëse, si dhe anëtare e bordit dhe drejtoreshë e New Ventures në Mission Hill, drejtore dhe këshilltare e Forumit për Demokraci dhe Edukim, dhe në Bordi Ekzekutiv i Koalicionit të Shkollave Themelore.

Meier shkroi për shkollën e mesme Central Park East në Fuqia e ideve të tyre: Mësime për Amerikën nga një shkollë e vogël në Harlem (1995). Librat e saj të tjerë përfshijnë, A do ta shpëtojnë standardet arsimin publik? (2000); Në shkollat që i besojmë : Krijimi i komuniteteve të të mësuarit në një epokë testimi dhe standardizimi (2002); bashkëautor me Ted dhe Nancy Sizer, Keeping School: Letters to Families from Principals of Two Small Schools (2004); bashkë-edituar me George Wood, Many Children Left Behind (2004), [6] dhe bashkëautor me Emily Gasoi, Këto shkolla i përkasin ty dhe mua: Pse nuk mund të përballojmë të braktisim shkollat tona publike (2017); të gjitha të botuara nga Beacon Press . Me Teachers College Press ajo ishte bashkëautore me Beth Taylor dhe Brenda Engel, Playing for Keeps: Life and Learning on a Public School Playground (2010); bashkë-redaktuar me Matthew Knoester dhe Katherine Clunis D'Andrea, Teaching in Themes: An Approach to Schoolwide Learning, Creating Community, and Differentiated Instruction (2015); dhe bashkëautor me Matthew Knoester, Përtej Testimit: 7 Vlerësime të Studentëve dhe Shkollave më Efektive se Testet e Standardizuara (2017).

Në mesin e shumë bordeve në të cilat ajo ka shërbyer ishte bordi themelues i Bordit Kombëtar për Standardet Profesionale të Mësimdhënies [7] dhe ajo është një anëtare e zgjedhur e Akademisë Kombëtare të Arsimit . Në 1987 Meier mori një Bursë MacArthur, mësuesi ose drejtori i parë i nderuar kaq shumë. [8] [9] Ajo shërben në bordet editoriale të The Nation, Educational Policy, Harvard Education Letter, dhe revistës Dissent, në të cilën ka kontribuar me shumë artikuj, duke përfshirë esenë e saj në numrin e 50-vjetorit të Disidentit, "Mbi Sindikatat dhe Edukimi", në të cilin ajo thekson rëndësinë e bashkëpunimit sindikal për suksesin e saj në shkollat kryesore publike në Nju Jork dhe Boston. Meier flet dhe shkruan rregullisht për lidhjet midis shkollave të vogla, arsimit demokratik, edukimit për demokraci, arsimit progresiv dhe shkollimit publik.

Meier mori diplomën e saj master nga Universiteti i Çikagos . [10] Ajo ka marrë diploma nderi nga një numër i madh universitetesh, duke përfshirë Kolegjin e Arsimit Bank Street, Universitetin Brown, [11] Universiteti Clark, [12] Kolegjin Dartmouth, [13] Universitetin e Harvardit, [14] Universitetin Lesley, [15] Mësuesit Kolegji, Universiteti Yale, [16] dhe Universiteti i York-ut . [17]

Ajo mori pjesë në një "debat në blog" me kolegen e shkollës Steinhardt, Diane Ravitch, ndër të tjera, në faqen e Javës së Arsimit nga 2007-2017. [18]

Në vitin 2009, Qendra Kombëtare për Testimin e Drejtë dhe të Hapur, ose FairTest, emëroi një çmim vjetor pas Meier, të titulluar "Çmimi Deborah W. Meier Hero in Education". Marrësit përfshijnë Diane Ravitch, Jonathan Kozol, Michelle Fine, Karen Lewis (udhëheqëse e punës), Leon Botstein, Nancy Carlsson-Paige, Lani Guinier, John H. Jackson dhe Barbara Madeloni . [19]

Publikime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • The Power of their Ideas: Lessons for America from a Small School in Harlem (1995);
 • Will Standards Save Public Education? (2000);
 • In Schools We Trust: Creating Communities of Learning in an Era of Testing and Standardization (2002);
 • Deborah Meire, Ted Sizer, Nancy Sizer (2004) Keeping School: Letters to Families from Principals of Two Small Schools;
 • Deborah Meier, George Wood. Many Children Left Behind (2004);
 • Deborah Meier, Beth Taylor, Brenda Engel (2010) Playing for Keeps: Life and Learning on a Public School Playground;
 • Deborah Meier, Matthew Knoester, Katherine Clunis D'Andrea (2015) Teaching in Themes: An Approach to Schoolwide Learning, Creating Community, and Differentiated Instruction.

Lidhjet e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "School reform leader Deborah Meier speaking in Indianapolis, Bloomington, opening Lilly archive: IU Home Pages: Faculty and staff news from the campuses of Indiana University". Homepages.indiana.edu. Marrë më 2015-02-20. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ "Mike Klonsky: An Interview With Deborah Meier on the Small-Schools Movement". Huffingtonpost.com. 2011-05-11. Marrë më 2012-06-29. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ Central Park East and Its Graduates: Learning by Heart. Teachers College Press. 2000. ISBN 0807739928. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ "Dedicated educator Deborah Meier on her book, "The Power of Their Ideas."". PBS. 1995-05-15. Marrë më 2017-09-23. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 5. ^ Matthew Knoester: Democratic Education in Practice: Inside the Mission Hill School. Teachers College Press. 23 dhjetor 2012. ISBN 978-0807753804. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 6. ^ Meier, Deborah; Kohn, Alfie; Darling-Hammond, Linda; Sizer, Theodore R.; Wood, George (2004). Many Children Left Behind: How the No Child Left Behind Act is Damaging Our Children and Our Schools. Beacon Press. ISBN 0-8070-0459-6. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ "Meier affidavit against standardized testing". Arkivuar nga origjinali më 5 mars 2014. Marrë më 2013-05-19. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 8. ^ Teltsch, BY Kathleen (1987-06-16). "MacArthur Awards of $150,000-$375,000 go to outstandingly talented 32". New York Times. Marrë më 2013-05-07. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 9. ^ "Prestige prize for a principal. MacArthur grant honors Deborah Meier - and her innovative school". Christian Science Monitor. 1987-10-30. Marrë më 2013-05-19. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 10. ^ "Deborah Meier Bio". NAE website. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 11. ^ "News of honorary degree from Brown". brown.edu. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 12. ^ "News of honorary degree from Clark". Clark University. Arkivuar nga origjinali më 2013-06-20. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 13. ^ "News of honorary degree from Dartmouth". thedartmouth.com. Arkivuar nga origjinali më 2013-06-20. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 14. ^ "Meier mss". Lilly Library. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 15. ^ "News of honorary degree from Lesley". lesley.edu. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 16. ^ "Meier mss". Lilly Library. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 17. ^ "News of honorary degree from York". yorku.ca. Marrë më 2013-06-04. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 18. ^ "Bridging Differences - Education Week". Education Week. Blogs.edweek.org. 26 shkurt 2007. Marrë më 2012-06-29. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 19. ^ "FairTest News". fairtest.org. Marrë më 2014-06-03. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)