Demografia e Kuvejtit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rritja e popullsisë së Kuvajtit

Kuvajti ka 2,596,799 (qershor 2008 vlerësim.)

Struktura moshore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

struktura moshore dhe gjinore

nga 0-14 vjet: 26.6 % (meshkuj 351,057/femra338,634)

nga 15-64 vjet: 70.6 % (meshkuj 1,172,460/femra 659,927)

65 e më tepër vjet 2.9 (meshkuj 46,770/femra 27,951) (2008vler.)

  • Mosha mesatare:

e përgjithshme: 26.1 vjet

meshkuj: 28vjet

femra : 22.6 vjet (2008 vlersim.)

Lëvizja popullsisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Shtimi i pop.

3.591% (2008 vlerësim)

  • nataliteti:

21.9 të lindur/1000 banorë (2008 vlerësim)

  • mortaliteti:

2.37 të vdekur/1000 banorë (2008 vlerësim)

Struktura gjinore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të posalindurit : 1.04 meshkuj(ndaj)/femra

deri 15 vjet: 1.04 meshkuj(ndaj)/femra

15-64 vjet: 1.78meshkuj(ndaj)/femra

65 e më tepër vjet: 1.67meshkuj(ndaj)/femra

  • popullsisa e përgj.: 1.53 meshkuj(ndaj)/femra (2008 vler.)
  • mortaliteti i foshnjave:

totalet : 9.22 të vdekur/1000 të lindur gjallë

meshkuj : 10.2 të vdekur/1000 të lindur gjallë

femra : 8.21 të vdekur/1000 lindur gjallë (2008 vler.)

  • jetëzgjatja:

pop.e përgj: 77.53 vjet

meshkuj : 76.38 vjet

femra: 778.73 vjet (2008 vle.)

struktura etnike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kuvajtas 45 %,

arab tjerë 35 %,

Aziatik të jugut 9 %,

Iranian 4 %,

tjerë 7 %.

struktura fetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mysliman 85 % (sunit 70 %, Shiit 30 %),

tjerë (të krishterë, Hindu, Parsi) 15 %.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]