Douglas Engelbart

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Carl Douglas Engelbart (30 janar 1925 - 2 korrik 2013) ishte një inxhinier amerikan shpikës dhe pionier i sistemeve të para kompjuterike dhe të internetit. Douglas është i mirënjohur për punën e tij mbi ndërveprimin njeri-kompjuter, veçanërisht gjatë punës së tij në laboratorin Augmentation Research Center Lab Center në SRI International. Produkt i punës intensive ishte shpikja e miushit kompjuterik, zhvillimi i HyperText dhe rrjetet kompjuterike.

Engelbart ishte përkushtuar për promovimin dhe krijimin e sistemeve kompjuterike dhe rrjeteve kompjuterike për të ndihmuar problemet komplekse të botës.