Fakulteti i Edukimit i Universitetit të Prishtinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Edhe pse aftësimi i mësimdhënësve në nivel të Shkollave të Larta ka filluar në gjysmën e dytë të viteve të gjashtëdhjeta (1958), nevojat e shtuara për kuadër me kualifikim universitar katërvjeçar bënë që spektrit institucional të arsimit superior t'i shtohet edhe Fakulteti i Edukimit në Universitetin i Prishtinës.

Programet mësimore në Fakultetin e Edukimit

Fakulteti i Edukimit ka këto programe mësimore :

  • Programi Parashkollor
  • Programi Fillor
  • Programi Gjuhë dhe Letërsi Shqipe
  • Programi Gjuhë dhe Letërsi Angleze
  • Programi Biologji-Kimi
  • Programi Fizikë-Kimi
  • Programi Matematikë-Informatikë
  • Programi Teknologji-Informatikë
  • Programi Histori-Edukatë Qytetare
  • Programi Gjeografi-Edukatë Qytetare