Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fakulteti i Arteve, Prishtinë

Fakulteti i Arteve i Universitetit të Prishtinës, i themeluar në vitin 1973 si Akademia e Artit Figurativ,[1] është një fakultet i vendosur në Prishtinë, Kosovë.

Degët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fakulteti ka tri degë: Degën e Arteve Figurative, Degën e Arteve Dramatike dhe Degën e Arteve Muzikore.[2]

Departamenti i Arteve të Bukura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Departamenti i Arteve të Bukura e themeluar në vitin 1973, ka këto programe studimi:

I. Programi i Arteve Vizuale

II. Programi i Arteve Aplikative

Programi i Arteve Vizuale ka këto specializime:

- Specializimi Pikturë - Specializimi Grafikë - Specializimi Skulpturë - Specializimi Arti konceptual dhe mediat e reja


Programi i Arteve Aplikative ka këto specializime:

- Specializimi i Dizajnit Grafik

Dega e Arteve Dramatike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dega e Arteve Dramatike, e themeluar në vitin 1975, ka pesë drejtime:

 • Aktrim
 • Regji Teatri
 • Regji Filmi
 • Dramaturgji
 • Skenografi – Dizajn Skene

Dega e Arteve Muzikore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dega e Arteve Muzikore, e themeluar në vitin 1989, ka shtatë drejtime:

 • Instrumentet harkore
 • Instrumentet frymore
 • Solo këndim
 • Piano
 • Pedagogji e përgjithshme muzikore
 • Kompozim
 • Dirigjim

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Monografia e Universitetit të Prishtinës Arkivuar 24 gusht 2016 tek Wayback Machine, UP – 2005
 2. ^ Departamentet në Fakultetin e Artëve Arkivuar 10 shkurt 2014 tek Wayback Machine – arte.uni-pr.edu

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]