Feja në Turqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Islami është feja më e madhe në Turqi.Rreth 90% e popullsisë jan muslimanë,kryesishtë sunit.Shitët alevi përbëjnë 20% të populsisë. Turqia është zyrtarisht një shtet laik pa fe zyrtare që amendamenti kushtetues në vitin 1924 dhe më vonë është forcuar në ideologjinë Qemaliste, së bashku me reformat e Ataturkut dhe zbatim të laïcitetit nga Mustafa Kemal Atatürk në fund të vitit 1937. Për disa turq, Islami është një pjesë e rëndësishme të jetës turke.

The interior of the Selimiye Mosque in Edirne, one of the highest achievements of Islamic architecture.
The national mosque of Turkey, The Sultan Ahmed Mosque in Istanbul.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]