Gazmend Temaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gazmend Temaj
Ditëlindja:30 shtator 1974
Vendlindja:Prizren, Kosovë.
Nënshtetësia:Kosovë
Kombësia:Kosovar
Edukimi:Universiteti i Sarajevës
Zhanri:Gjenetikë
Biologjia molekulare

Gazmend Temaj (30 shtator 1974Prizren →) është doktor i shkencave mjekësore, gjenetist i shquar kosovar në Universitetin për Biznes dhe Teknologji / Universiteti Ameriko-Evropian, Lipjan Kampus, dhe Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Prishtinës, Kosovë.[1][2]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gazmend Temaj ka lindur në Prizren më 30 shtator 1974. Ai mbaroi shkollën fillore dhe të mesme ne Prizren.

 • Studimi universitare: Universiteti i Prishtinës (1994-1998); Shkalla: Biologji e Përgjithshme -Bachelor
 • Studimi Master: Universiteti i Sarajevës (2002-2008); Shkalla / Master: Master i Shkencave në Gjenetikë;titulli i temës së masterit:"Kvantitativna i kvalitativna analiza dermatoglifa između albanskog i turskog stanovništva Kosova"/"Analiza kualitative dhe kuantitative e dermatoglifeve midis popullsisë shqiptare dhe turke të Kosovës";
 • Studimi i Doktorit: Universiteti Shkencave Mjekesore Paraclesus Salzburg (2014-2016); Shkalla / PhD: Dr. Scient. Med.; Titulli i temës së doktoratures:"Molecular environment and expression strategy of therapeutic target RpL35/uL29 in Epidermolysis bullosa" / "Mjedisi molekular dhe strategjia e ekspresionit si objektiv terapeutik RpL35/uL29 në Epidermolysis bullosa"; Mentor: Prim. Prof. Dr. J. W. Bauer; Prof. Dr. L. Breitenbach-Koller
 • Specializimi: Shoqata Evropian e Gjenetikës Humane(2018/09/05);Specializimi: Laborant i Gjenetikës Klinike;
 • Trajnimi: Përvoja e punës 01/ 03. 2019; Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë – Kurset nëFakultetin e Mjekësis: Gjenetikë Humane, Gjenetikë Klinike dhe Biologjia molekulare;
 • Pozita e mbajtur Prof. Asistent 2006 – 2013;
 • Aktivitetet dhe përgjegjësitë kryesore Biologjia Molekulare: ELISA, Western blot, qRT-PCR,PCR, xhel elektroforezë, histologjia dhe imunohistokimi, kulturat qelizore: Qelizat kancerogjene, qelizat amë, fibroblastet, keratinocitetmikroskopimi (fluoreshent). Emri dhe adresa e punëdhënësit: Fakulteti i Mjekësis Deshmoret e Kombit nn, Prishtinë Kosovë;
 • 01/11/2012 → 28/02/2010 Goethe Uniklinik Frankfurt am Main, Gjermani: Aktivitetet dhepërgjegjësitë kryesore: Biologjia molekulare; Studimet mikroskopike, studimet nëtumormarker.
 • 01/10/2007 → 31/01/2008 Profesioni Asistent në Universitetin Rezonanca – Prishtinë, Kosovë; Aktivitetet kryesore dhe përgjegjësitë: të u mësojë studentëve metodat e ndryshmenga Biologjia molekulare: ELISA, blot, qRT-PCR, PCR, xhel elektroforeza, kulturat e qelizore,qelizat kancerogjene, qelizat amë, fibroblastet, keratinocitet, karyotypi; etj;
 • 01.01.2018-15.03.2018 Instituti Gjenetiks Humane Jena Gjermani- Vizitor në grupi eCitogjenetikës - Prof. Thomas Lieher;
 • 01.10. 2018-29.11.2018 Instituti Gjenetikës Humane Jena, Gjermani – Vizitor në grupin Citogjenetikës Prof. Thomas Lieher;
 • 21.01.2017-12.02.2017 Instituti i Gjenetikës Mjekësore Linz Spitali Kepler;
 • 10.04.2017-18.09.2017 Instituti per semundje te rralla gjenetike DEBRA Klinika Universitare Salzburg, Austri.[3][4]

Shih gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjenetikë

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ https://www.researchgate.net/profile/Gazmend_Temaj
 2. ^ https://www.linkedin.com/in/gazmend-temaj-96b46822/?originalSubdomain=al
 3. ^ https://easychair.org/cfp/icpns2019
 4. ^ https://www.fakultetimjekesise.edu.al/

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.