Internacionalja e Arsimit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Internacionalja e Arsimit ose Education International (EI-IE) është federatë globale e sindikatave të arsimit me seli në Bruksel të Belgjikës. Aktualishtë ka rreth 400 organizata anëtare në 172 shtete dhe territore duke përfaqësuar në këtë mënyrë mbi 30 milion punëtorë arsimor që nga niveli parashkollor e deri tek ai universitar.[1] [2]

Shih edhe[redakto | përpunoni burim]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ "Albert Shanker, 1928-1997." American Teacher. April 1997.
  2. ^ Docherty, James. Historical Dictionary of Organized Labor. 2d ed. Lanham, Md.: Scarecrow Press, 2004. ISBN 0-8108-4911-9

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]