Kabuli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kabuli

Kabuli është kryeqytet i Afganistanit. Koordinatat Gjeografike të Kabulit janë 34° 30' V/J dhe 69° 10' L/P. Ka rreth 1.424.400 banorë, simbas statistikës së vitit 1988.Gjatë luftës sovjetike në Afganistan, Kabuli ishte një qytet i sigurt, dhe qendra ekonomike. Mes vitet 1992 dhe 1996 një luftë civile mes grupet militante e shkatërroj Kabulin, dhe infrastrukturën i tij. Kjo luftë civile e i shkaktoj vdekjet e mijëra njerëz.