Jump to content

Karta e zërit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një karte zëri

Karta e zërit (ang. sound card apo audio card) është karta përgjegjëse për përpunimin e zërit në kompjuter.

Një kartë zëri tipikë përmban një chip zëri, i cili ka një konvertues digjital në analog, që konverton të dhënat digjitale në formatin analog. Sinjali i daljes është i lidhur me një amplifikator, me kufiet, ose pajise të jashtme duke përdorur lidhje standarde, lidhësin TRS apo RCA.

Qëllimi kryesor i pllakës amë është mbajtja e përbërësve të tjerë shtesë të kompjuterit, ushqimi i tyre me rrymë elektrike, dhe ndërlidhja e tyre për funksionimin e sistemit.

Përbërësit dhe funksionimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përmasat fabrikore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]