USB flash drajv

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një USB 2.0.

USB flash drive përbëhet nga kujtesa flash pajisje e ruajtjes të të dhënave e integruar me një USB (Universal Serial Bus) 1.1 ose 2.0.USB flash drives janë zakonisht të lëvizshëm dhe rishkruajtshme, shumë më e vogël se një floppy disk, dhe peshojnë më pak se 30 g