Monitori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Në Foto Janë 2 Monitora të Zakonshëm për Zyrë

Monitori i Kompjuterit, Është paisje elektroteknike që shërben për emitimin e sinjaleve elektrike në fotografi. Shërben që të dhënat e përpunuara në kompjuter nga procesori dhe të përgatitura nga kartela grafike t'i paraqiten përdoruesit në Monitor.


Nga vitet 1980 e tutje, kompjuterët (dhe monitorët e tyre) janë përdorur për përpunimin e të dhënave dhe për argëtim, ndërsa televizorët kanë zhvilluar disa funksione kompjuterike. Raporti i përbashkët i pamjes së televizorëve dhe monitorëve, ka ndryshuar nga 4:3 në 16:10, në 16:9.

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekrani

Stampa:Tek-Cung