Jump to content

Njësia administrative Stëblevë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Komuna Steblevë)

Stëblevë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Njësia administrative Stëblevë

Stëbleva është një fshat dhe një ish-komunë në qarkun e Elbasanit në Shqipërinë lindore. Në reformën e qeverisjes vendore 2015 ajo u bë një nënndarje e Librazhdit . Popullsia në regjistrimin e 2011 ishte 809. Njësia komunale përbëhet nga fshatrat Steblevë, Borove, Llange, Moglicë, Prodan, Sebisht Fush Studen dhe Zabzun. Gjuha zyrtare që flitet në fshat është shqipja.

Vendodhja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stebleva shtrihet ne pjesen lindore te Shqiperise ne kufi me Maqedonine, ne pjesen me veriore te rrethit te Librazhdit, ne mes te rruges kombetare qe lidh Librazhdin me Dibren. E vendosur mes bjeshkeve dhe pyjeve te shumte duke filluar nga Fushe - Studna me fshatin Llange e duke perfunduar ne Malin e Carit, perpjete Perroit te Govatave tek Guri i Shqipes. Ajo ben pjese ne zonen klimaterike mesdhetare malore me dimer te ftohte dhe vere te fresket. Ne dimer debora arrin trashesi deri ne 1m. Fusha e Studnes, Fusha e Kucoves, Fusha e Draganit, Fusha e Mllaces, Fusha e 30-es (tek piramida) jane nje perle e vertete dhe vende qe ofrojne mundesi te medha per turizem malor veror dhe dimeror. Keto fusha shtrihen ne lartesi nga 1200 - 1800m mbi nivelin e detit, dhe per sfond kane Malin e Gurit, Malin e Zylit, Malin e Mirakes, Malin e Kallkanit, Malin e Raducit, Malin e Carit, te bukur, te larte dhe terheqes. Stebleva ndodhet 110 km larg Tiranes, ne nje lartesi 1200m mbi nivelin e detit. Ajo kufizohet ne veri me fshatrat Klenje, Gjinovec e Trebisht, ne lindje me kufirin shteteror me Maqedonine, ne Jug me fshatin Qarrishte te Librazhdit dhe ne perendim me fshatin Borove

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]