Jump to content

Njësia administrative Kukur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Njësia administrative Kukur

Njësia administrative Kukur .

Ndërtimi gjeologjik

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo njësi përfaqësohet kryesisht nga disa lloje shkëmbinj sedimentarë: flishet, karbonatikët (që janë shkëmbinj me pak të qëndrueshem krahasuar me llojet e tjera të shkëmbinjve) dhe ata magmatikë (që janë më të qëndrushëm-rezistent dhe gjenden kryesisht në masivet e kësaj njësie).

Pozita gjeografike

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përbëhet nga disa fshatra: Kukur, Grazhdan, Gribë, Kalaj, Mukaj, Rashtan, Irmath, snosëm, Sojnik